Amanda Jacobsen. Privatfoto.

Amanda Jacobsen. Privatfoto.

Topsvindleren Amanda Jacobsen løsladt

Amanda Jacobsen er blevet løsladt af landsretten trods tilståelse af millionsvindel

Amanda Jacobsen, den tidligere direktør i Gate Gourmet, er mandag blevet løsladt af Østre Landsret. Dermed underkender landsretten sidste uges afgørelse i Københavns Byret, som valgte at fængsle hende i 27 dage.

Ved grundlovsforhøret i sidste uge erkendte Amanda Jacobsen at have svindlet for 120 millioner kroner på sin tidligere arbejdsplads Gate Gourmet. Men der er ikke grundlag for, at hun skal i fængsel, mener landsretten.

"Henset til tidligere praksis vedrørende varetægtsfængsling af personer, der er sigtet for omfattende økonomisk kriminalitet, til at Amanda Nyholm Jacobsen frivilligt er rejst til Danmark i anledning af straffesagen samt til hendes ganske særlige personlige forhold, findes hensynet til retshåndhævelsen ikke på det nu foreliggende grundlag at kunne begrunde varetægtsfængsling af hende," lyder landsrettens kendelse ifølge Ritzau.

Den tidligere topdirektør blev fyret 8. februar, og siden har Gate Gourmet forsøgt at få landet sagen uden at indblande politiet. Det lykkedes ikke, og Amanda Jacobsen blev fredag i forrige uge anmeldt til politiet, som skred til anholdelse tirsdagen efter.

Amanda Jacobsen erkender underslæb og dokumentfalsk for 120 millioner kroner, men anklagemyndigheden mener, at beløbet nærmere er 140 millioner kroner.

Amanda Jacobsen har brugt et kæmpe millionbeløb på denne millionvilla på Vedbæk Strandvej. Foto: Katja Nathalie Rasmussen

Amanda Jacobsen har brugt et kæmpe millionbeløb på denne millionvilla på Vedbæk Strandvej. Foto: Katja Nathalie Rasmussen

null

Publiceret 14 March 2011 14:00