Den 18-årige blev bl.a. dømt for biltyveri. Modelfoto

Den 18-årige blev bl.a. dømt for biltyveri. Modelfoto

18-årig tiltalt i 41 sager

Det var et omfangsrigt materiale, en ung mand forleden skulle redegøre for i Retten i Helsingør

Af
Pernille Kristensen

Sagsmappen var ganske omfangsrig, da en 18-årig mand forleden skulle forklare sig i Retten i Helsingør. Men det havde også sin grund, idet han var tiltalt i ikke mindre end 41 forhold.
De utroligt mange sager spændte over næsten lige så mange forskellige typer kriminalitet. Således var han både sigtet for flere biltyverier og forsøg på samme, cykeltyveri, tyveri og hæleri af nummerplader, flere tasketyverier fra cykelkurve, besiddelse af knojern, økse, foldekniv og springkniv, at køre uden kørekort og ansvarsforsikring, tilsvining af betjent, indbrud eller forsøg på samme, hærværk, besiddelse af euforiserende stoffer, trusler, besiddelse af fire kaliber 22-patroner og at være flygtet fra en polititransport uden for Vestre Fængsel.

Det hele fandt sted mellem januar 2008 og juni 2010, hvor manden sluttede af med at kaste en håndvægt ud af vinduet fra 2. sal mod en låsesmed på gaden ved en ejendom i Virum. Denne kunne mærke håndvægten suse forbi ham og var efterfølgende stærkt chokeret. Flere vidner kom til, da også en elkedel med vand blev smidt ud af vinduet, men da var folk på så god afstand, at den ikke ramte nogen. Manden blev efterfølgende anholdt.

Adskillige vidneforklaringer fra de mange sager samt DNA-analyser indgik i sagsfremstillingerne.

Psykiatrisk behandling

Manden havde forskellige forklaringer til de mange sager, og på baggrund af bevisførelsen valgte dommeren at frikende ham for ét biltyveri i Glostrup, et indbrud på en genbrugsplads i Sengeløse og dele af et forsøg på tyveri fra Humlebæk Center. Han blev desuden kun fundet skyldig i at kaste med håndvægten og ikke elkedlen. Resten af de mange sager blev han kendt skyldig i.

På baggrund af bl.a. lægevurderinger valgte Retten at idømme den 18-årige behandling på psykiatrisk afdeling i op til fem år. Desuden blev en lang række effekter fra sagerne konfiskeret, og den 18-årige skal desuden betale erstatning til nogle af de berørte samt sagens omkostninger.

null

Publiceret 15 March 2011 13:00