En 26-årig mand blev tirsdag dømt til behandling på ubestemt tid i retten i Hillerød. Manden mishandlede i november sidste år sin mor i hendes lejlighed på Østervang i Hillerød.

En 26-årig mand blev tirsdag dømt til behandling på ubestemt tid i retten i Hillerød. Manden mishandlede i november sidste år sin mor i hendes lejlighed på Østervang i Hillerød.

Søn mishandlede sin mor:

Dømt til behandling på ubestemt tid

26-årig mand dømt til behandling på ubestemt tid for mishandling af sin mor. Overfaldet skete i Hillerød sidste år

Af
Jens Berg Thomsen

Jesper Lundh

"Jeg slår dig ihjel, hvis du ikke begår selvmord". Nogenlunde sådan lød en søns barske trusler mod sin mor efter at han ifølge politiet havde gennemtævet hende i en lejlighed på Østervang i Hillerød i oktober sidste år. Ifølge anklagen slog han blandt andet hendes baghoved ned i gulvet, så hun fik alvorlige skader. Den 26-årige mand sad tirsdag på anklagebænken i byretten i Hillerød. Udover overfaldet på sin mor, var manden også tiltalt for vold mod en billetkontrollør i Lokalbanen mellem Hillerød og Helsingør samt ved stribevis af gange at have kørt i bil uden kørekort. Den ene gang, han blev stoppet af politiet uden kørekort, havde han også en hammer, et stemmejern, to skruetrækkere og handsker i bilen. Anklageren mente, at udstyret skulle bruges til indbrud.

Ubestemt tid

I retten kiggede den 26-årige mand mest ned i gulvet, og hans forsvarer Laue Traberg Schmidt gjorde opmærksom på, at hans klient ikke havde det godt. Der var også en støtteperson med, der skulle hjælpe den anklagede, hvis han skulle bryde sammen. Selve overfaldet på sin mor ville manden ikke udtale sig om til retten, men han erkendte flere af anklagepunkterne, blandt andet at have kørt bil uden kørekort og at have været i besiddelse af skunk, da han blev anholdt efter overfaldet på sin mor. Han erkendte også at have været stukket af flere gange fra psykiatrisk hospital i Hillerød, mens han har ventet på sin retssag. Manden blev dømt skyldig i alle anklagepunkter og idømt behandling på ubestemt tid.

Publiceret 23 March 2011 11:43