Foto: Martin Warming.

Foto: Martin Warming.

Skar halsen over på kæresten:

12 års fængsel

Jan Mochau Sørensen dræbte 59-årige Margrethe Hansen med en kniv

Af
Jesper Lundh

"Jeg har skåret struben over på hende. Hun ligger inde i stuen, så I kan bare gå ind ad altanindgangen, døren er åben."
Sådan sagde 48-årige Jan Mochau Sørensen til politiet, kort efter han i juni sidste år dræbte sin kæreste, Margrethe Hansen, i en villa på Gammelmosevej i Lyngby.
I dag blev han idømt 12 års fængsel for drab - en dom han straks ankede til landsretten.
Askebæger årsag til drab
Ifølge Jan Mochau Sørensens forklaring i grundlovsforhøret var det et slag med et askebæger, der fik en 47-årig mand til at miste besindelsen og skære halsen over på sin kæreste den tirsdag morgen. Bagefter tørrede han blodet op, vaskede kniven, dækkede kvinden til med tæpper, tog et bad og forlod huset på Gammelmosevej i Lyngby.
Hele formiddagen vandrede han rundt på må og få indtil han blev anholdt kort efter middag. Undervejs var han flere gange i kontakt med politiet, og truede med at slå op til 15 tilfældigt forbipasserende ihjel - blandt andet en kondiløber og en kvinde med børn.
"Jeg er fucking ligeglad, jeg har cuttet halsen på en dame, så jeg står til 16 år. Og så er det lige meget om jeg skærer halsen over på andre også. Jeg kan slå 15 ihjel, og jeg har flere knive i tasken."
Da han senere blev undersøgt på Rigshospitalet, fandt lægen snitsår på en finger - og spurgte samtidig, hvornår han sidst havde været i bad.
"Jeg har skåret halsen over på en kvinde, så jeg var oversprøjtet med blod. Så skal man vel i bad," sagde han ifølge Maj-Britt Elise Martinussen, der var anklager under grundlovsforhøret i juni.

null

Publiceret 25 March 2011 13:39