En 47-årig asylansøger måtte en tur i detentionen efter tumult på Asylcenter Sandholm i Birkerød. Arkivfoto.

En 47-årig asylansøger måtte en tur i detentionen efter tumult på Asylcenter Sandholm i Birkerød. Arkivfoto.

47-årig asylansøger spyttede betjent i ansigtet

47-årig mand måtte overnatte i detentionen efter at deltaget i tumult i Center Sandholm og have spyttet betjent i ansigtet

En tilsyneladende meget utilfreds 47-årig asylansøger blev tidligt fredag aften anholdt og smidt i detentionen, efter at have medvirket i noget tumult og ballade i kantinekøen på Center Sandholm i Birkerød, men anholdelsen tændte den 47-årige så meget af, at han spyttede en betjent i ansigtet.

Uro i kantinen førte til anholdelse

Nordsjællands Politi blev fredag aften klokken 18.10 tilkaldt til Center Sandholm, hvor der var opstået en del ballade og tumult i centrets kantine, hvilket fik personalet til at alarmere politiet for at få lagt en dæmper på urolighederne.

Da betjentene ankom til asylcentret på Sandholmgårdsvej i Birkerød, fik man forholdsvist hurtigt bragt situationen under kontrol, men den 47-årige mandlige asylansøger kunne åbenbart ikke falde til ro, hvorfor betjentene valgte at anholde manden.

Spyttede betjent i ansigtet

Den 47-årige mand var dog ikke udelt begejstret for at blive anholdt, og da han under køreturen til politistationen i Hillerød pludselig så sit snit til det, spyttede han en af betjentene i ansigtet, hvilket indbragte ham en sigtelse efter straffelovens paragraf 119.

Den iltre 47-årige mandlige asylansøger blev efter en nat i detentionen på politigården i Hillerød, og en efterfølgende afhøring lørdag formiddag, atter sat på fri fod, oplyser vagtchef Hans Gosvig fra Nordsjællands Politi.

null

Publiceret 26 March 2011 14:14