To sager om listetyve er indenfor det seneste døgn landet på efterforskernes bord, oplyser Nordsjællands Politi. Arkivfoto.

To sager om listetyve er indenfor det seneste døgn landet på efterforskernes bord, oplyser Nordsjællands Politi. Arkivfoto.

Cyklende listetyv blev overrasket

Villa-ejere i både Humlebæk og Gentofte overraskede indbrudstyve under indbrud

En mand på Babylonevej i Humlebæk blev lørdag morgen vækket af en listetyv, og en beboer på Agertoften i Gentofte overraskede lørdag aften to listetyve i husets kælder.

Nordsjællands Politi har det seneste døgns tid fået to nye sager om listetyve, der har været på spil i henholdsvis Gentofte og Humlebæk, hvor beboerne begge steder fik et både uventet og ganske ubehageligt besøg af listetyve.

Listetyv flygtede uden bytte

På Babylonevej i Humlebæk vågnede en beboer ved, at en listetyv huserede i villaen, men da listetyven fandt ud af, at han var blevet opdaget, stak han med det samme af på sin cykel.

Den cyklende listetyv var ifølge beboeren klædt i en hvid hættetrøje og en cowboybuks, og bar på en sort taske.

Den 47-årige mandlige beboer startede straks sin bil, og gik egenhændigt i gang med en eftersøgning af den flygtende indbrudstyv, som dog endte blindt.

Også listetyve på spil i Gentofte

Lørdag aften var to listetyve ved 20-tiden i gang med at bryde ind i en villa på Agertoften i Gentofte, men de var ikke nået længere end til kælderen, da de blev overrasket af husets beboer, hvorefter de stak af.

Signalementet af gerningsmændene er sparsomt, men de beskrives som værende "lyse i huden" og klædt i vindjakker med hætte.

Politiet runderede uden held

Her overlod beboeren jagten af indbrudstyven til Nordsjællands Politi, der klokken 20.15 sendte en patrulje på rundering i området efter de to listende indbrudstyve, men også denne eftersøgning endte uden pågribelse af gerningsmændene.

Så du de flygtende tyve?

Nordsjællands Politi er interesserede i at høre fra borgere, der eventuelt har set de ovenfor beskrevne indbrudstyve.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon: 114 eller nærmeste politistation, oplyser vagtchef Søren Christensen fra Nordsjællands Politi.

Publiceret 10 April 2011 13:51