Død kamphunds ejere meldt til politiet

Dansk Kennel Klub mener, politiet bør statuere et eksempel i sagen om den døde kamphund, der for nyligt blev fundet i Frederikssund

Af
Jesper Lundh

Dansk Kennel Klub har nu politianmeldt ejerne af den kamphund, der for 14 dage siden blev fundet død, såret og underernæret bag rensningsanlægget i Frederikssund. Foreningen mener, at Kim og Karima Hansen har overtrådt hundeloven og muligvis også dyreværnsloven.
Liget af den døde kamphund blev fundet af en tilfældig hundelufter den 31. marts, og efterfølgende blev dyret undersøgt af dyrlæge Christina Jespersen fra Frederikssund Dyreklinik. Hun vurderede, at hunden muligvis er død af mistrivsel, og at den højst sandsynligt er død et andet sted inden den blev lagt i sivskoven ved Sillebro Å.
Det afviser hundens ejere Kim og Karima Hansen. De har tidligere fortalt, at hunden stak af allerede i februar og efter nogle iskolde uger på egen hånd må have lagt sig til at dø mellem sivene.
Forbudt race
Nu vil Dansk Kennel Klub have Nordsjællands Politi til at undersøge, hvad der præcist er sket. Ikke mindst fordi, den døde hund havde Amstaff-blod i sig - en af de racer, der er på listen over forbudte hunde.
"Det er ikke acceptabelt, at man som hundeejer bringer andre hunde i fare ved at lade sin hund - oven i købet tilhørende en af de forbudte racer - strejfe uledsaget omkring," skriver Dansk Kennel Klub i sin anmeldelse til Nordsjællands Politi.
"Det har været et stort ønske hos politikere på tværs af Folketingets partier at få strammet op på hundeloven - ikke mindst i forhold til potentielt farlige hunde. Derfor er det også vigtigt, at politiet klart sanktionerer overtrædelser af lovgivningen," lyder det fra Dansk Kennel Klub.

Se indslag: Politiet afleverer muskelhund tilbage til ejer
10.000 kroner
Ifølge foreningen har hundeejerne overtrådt loven på fem punkter og står til en bøde på 10.000 kroner.

  • Hunden bar ikke hundetegn - 1.000 kr.
  • Hunden var ikke ID-mærket og registreret i Dansk Hunderegister - 2.000 kr.
  • Hunden var løbet hjemmefra og strejfede uledsaget omkring - 2.000 kr.
  • Hunden var ikke iført snor og mundkurv (forbudt blanding) - 2.000 kr.
  • Hunden var - formodentlig - ikke lovpligtigt ansvarsforsikret - 3.000 kr.
"Hertil kommer, at det kan betragtes som en overtrædelse af dyreværnslovens bestemmelser at overlade en hund til sin egen skæbne i en periode med svær frost ved at undlade at efterlyse hunden hos politiet," skriver Dansk Kennel Klub i sin anmeldelse.

Se indslag: "Min muskelhund er god til børn"

null

Publiceret 14 April 2011 13:45