Arkivfoto.

Arkivfoto.

To piger sex-misbrugt i sprut- og hash-tåge?

18-årige drenge sigtet for voldtægt

Af
Jesper Lundh

Fire teenageres druk og hash-fest endte muligvis i sexovergreb på to piger på 15 og 16 år. Drengene er nu sigtet for voldtægt, men er ikke varetægtsfængslet.
De fire teenagere var samlet til en privat fest i Nærum natten mellem den 2. og 3. april. Efter masser af hash og sprut endte pigerne ifølge politiet i en blanding af søvn, hashrus og fuldskab - og herfra er drengene og pigerne uenige om, hvad der er sket.
Ingen drugrape
Da pigerne vågnede, fornemmede de, at noget var galt. Mistanken lød på 'drug rape' - altså at pigerne skulle være bedøvet af drengene med henblik - men det afviser politiet nu.
"Der er ikke tale om drug rape," siger efterforskningsleder Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.
Undersøgt
Mindst én af pigerne blev hentet af en forælder efter festen, og i løbet af søndagen blev pigerne undersøgt på Center for Voldtægtsofre. Ifølge de første oplysninger fra politiet var der ikke tale om fuldbyrdet voldtægt, men Henning Svendsen ønsker ikke at oplyse, hvad der så er sket.
"Der er foregået noget seksuelt mellem dem, men det har ikke en karakter som gør, at vi har overvejet grundlovsforhør og varetægtsfængsling," fortæller efterforskningsleder Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk.
Vurdering
Det er nu op til politiets jurister at vurdere, om drengene er gået over grænsen.
"Der er også et spørgsmål om, hvilken tilstand pigerne var i og om de kunne sige nej. Men når alle fire aktivt ryger joints og drikker en masse spiritus, og efterfølgende kontakter hinanden uden at nævne ordet voldtægt, er vi der, hvor drengene kan være gået over grænsen, men hvor pigerne i hvert fald ikke har sagt fra på en måde, som gør, at vi bør have drengene varetægtsfængslet," siger Henning Svendsen.

null

Publiceret 14 April 2011 16:11