Nicolai Lønberg foran sin pelsforretning på Jægersborg Allé. Foto: Marie Lau

Nicolai Lønberg foran sin pelsforretning på Jægersborg Allé. Foto: Marie Lau

Pelshandler barrikaderer sig

Der er ikke længere fristende udstillingsvinduer hos Kløve og Lønberg på Jægersborg Allé. Efter to rambuktyverier på under et halvt år er pelsforretningen fuldstændig lukket af efter lukketid

Af
Af Anne Schøning Christensen

Efter to rambuktyverier på under et halvt år har pelshandler Nicolai Lønberg fået nok.
Som et andet fort knox har han barrikaderet sin pelsforretning, Kløve & Lønberg, på Jægersborg Allé, så det nærmest er umuligt for rambuktyve og andre ubudne gæster at nærme sig forretningen.
Røgkanoner, panserglas og en facade, der bliver totalt lukket af efter lukketid, har ifølge pelshandleren været en nødvendighed.
"De to rambuktyverier har taget hårdt på mig. Jeg har fået mavesår af det, men giver ikke op af den grund, siger Nicolai Lønberg.
Han åbnede pelsforretningen for tre år siden. Først på Rådhusvej, men flyttede i maj sidste år til Jægersborg Allé.
Omkring et halvt år efter, helt præcist den 31. december, blev det første rambuktyveri udført.
"Det skete i løbet af et minut. De havde bundet en stålwire til en bil og trak gitteret, som var foran ruderne, væk", fortæller Nicolai Lønberg.
Tre hætteklædte mænd blev set på stedet. Det lykkedes dem at stjæle pelse for 230.000 kr. og ødelægge forretningen for 150.000 kr.
"Det var det værst tænkelige tidspunkt, tyveriet skete på. Jeg stod og skulle starte januar-udsalg, men blev nødt til at fjerne alle mine varer, da nytårsaftensdag ikke er den nemmeste dag at skaffe sig håndværkere til at udbedre skaderne", siger Nicolai Lønberg.

Nu er det nok

Efter rambuktyveriet sikrede pelshandleren sin forretning med panserglas, specialkonstruerede jerndragere på de store butiksruder og en røgkanon.
"Det gjorde jeg for at sikre mig bedst muligt", siger Nicolai Lønberg.
Men det skulle vise sig ikke at være nok.
For den 4. april i år kl. 02 ringer telefonen, mens pelshandleren og familien ligger og sover.
"Det første jeg tænker er, at nu har de gjort det igen. Tømt butikken".
Rambuktyvene var ganske rigtigt også kommet ind, men da røgkanonen var blevet aktiveret, måtte de opgive at tage de dyre og fine pelse med sig. Alligevel skete der skader for 100.000 kr.
"Der tænker jeg, at nu må det være nok. Tænk hvis forsikringsselskabet ikke vil være med mere. Jeg har taget lån i huset for at kunne have forretningen, så jeg er meget sårbar og derfor nødt til at kæmpe med næb og kløer".
Derfor beslutter pelshandleren at droppe alt, der hedder fristende udstillingsvinduer, når butikken er lukket.
"Ja, det minder jo mest af alt om fort knox. Men det er desværre nødvendigt. Så nu håber jeg, de holder sig væk".

Publiceret 18 April 2011 12:00