En 90-årig kvinde startede formentlig uforvarende en mindre brand i hjemmet og risikerer nu en tiltale for skødesløshed. Arkivfoto

En 90-årig kvinde startede formentlig uforvarende en mindre brand i hjemmet og risikerer nu en tiltale for skødesløshed. Arkivfoto

Glemte smøg:

Ældre kvinde hjem til røgfyldt lejlighed

90-årig Hørsholm-kvinde glemte smøg og kom hjem til lejlighed hvor røgen stod ud af vinduerne

En 90-årig kvinde gik fredag formiddag et ærinde i byen, men kvinden glemte tilsyneladende en tændt cigaret ved siden af sengen, hvilket udviklede sig til en mindre brand, og da kvinden senere på dagen kom hjem til etage-ejendommen i Hørsholm Park, stod der massiv røg ud af lejlighedens vinduer.

Var væk i 3½ time

Den 90-årige kvinde havde været væk fra omkring 11-tiden fredag formiddag, og da hun kom hjem ved 13.30-tiden fredag eftermiddag, mødtes hun af det frygtelige syn af røgen, der stod ud fra vinduerne i hendes lejlighed.

Elektrisk seng først mistænkt

Både politi og brandvæsen blev straks alarmeret, og branden blev heldigvis hurtigt bekæmpet, og redningsmandskabet fandt i første omgang frem til en elektrisk hæve/sænkeseng som værende et muligt arnested for branden.

Sengen blev undersøgt, da den muligvis kunne være kortsluttet, hvilket dog viste sig ikke at være tilfældet.

Cigaret sandsynlig brandårsag

Senere opdagede politiet dog en langt mere sandsynlig brandårsag, da man ved kvindens seng fandt resterne af et cigaretskod, som formentlig har været skyld i brandens opståen, oplyser vagtchef Susanne Philipson fra Nordsjællands Politi.

Kvinden risikerer tiltale

Hvis man under de nærmere tekniske undersøgelser finder ud af, at det var cigaretstumpen, der startede branden, risikerer den 90-årige kvinde at blive tiltalt for overtrædelse af Beredskabsloven for skødesløs omgang med brandfarlige emner, oplyser Nordsjællands Politi.

Ingen personer kom heldigvis til skade ved branden i den 90-årige kvindes lejlighed i Hørsholm Park, oplyser politiet.

null

Publiceret 01 May 2011 00:07