Arkivfoto

Arkivfoto

Knytnæveslag på kroen gav 40 dages fængsel

46-årig mand fra Jægerspris dømt for vold ved en fest på Skuldelev Kro

Fem knytnæveslag i ansigtet. Eller bare et uheldigt sammenstød med en dør. Forklaringerne var vidt forskellige, da retten ved Hillerød tirsdag skulle tage stilling til hvad der foregik på Skuldelev Kro den 5. november sidste år. Retten endte med at give en 46-årig mand fra Jægerspris en dom på 40 dages betinget fængsel for vold.
Episoden, der havnede i retten, fandt sted i forbindelse med et arrangement med irsk musik på kroen. I følge anklageskriftet skulle den 46-årige have tildelt en anden mand adskillige knytnæveslag i ansigtet.
Den 46-årige mand nægtede, at han skulle have slået modparten. Han erkendte dog at have været i klammeri med ham, da han følte sig provokeret af nogle udtalelser om sin afdøde far. Ifølge den 46-årige nøjedes han dog med at skubbe til den anden mand.
Ifølge en politirapport skulle den 46-årige ellers havde erkendt at have slået den anden mand. Han forklarede dog i retten, at han kun havde skrevet under på den erklæring fordi politiet erklærede, at det kunne han lige så godt, da der var et par kvindelige vidner. Han mente, at hvis der var sket manden noget, så var det fordi han var stødt ind i en dør.

To på skallen

Den mand, der i følge anklageskriftet var blev slået, forklarede sagen noget anderledes: "Jeg kommer ud fra toilettet, og så får jeg to på skallen," fortalte han retten. Han forklarede også, at han blev overfaldet endnu en gang mens han på mobilen var ved at ringe til politiet: "Han kommer bagfra igen, og så fik jeg tre knytnæveslag i hovedet", sagde han. Undervejs i retsmødet blev der dog sået lidt tvivl om antallet af slag.

"Han er pjevset"

For at gøre tingene mere forvirrende forklarede et vidne, at der slet ikke var nogen slag. Han fortalte, at han så at den tiltalte forsøgte at hive manden udenfor, men at det ville han ikke. På spørgsmålet om hvorfor svarede han: "Fordi han er pjevset". Han havde ikke set nogen slag, men mente netop at have set manden ramme hovedet imod dørkanten, da der blev trukket i ham.
I løbet af retsmødet skinnede det igennem at de involverede kendte hinanden, men ikke har på specielt god for. Den tiltalte forklarede selv, at han kendte manden fra lokalområdet, og det var nogenlunde samme opfattelse, som manden havde haft af den 46-årige. Og tilsyneladende var det ikke noget godt de kendte hinanden for. "Han er kendt for at gå med kniv", fastslog den 46-årige om sin modpart. Der til gengæld i sin forklaring slog fast at "Sådan gør han altid" om den 46-åriges overfald. På spørgsmålet om han plejede at gå med kniv slog han selv fast: "Ja".
Kniven blev også nævnt af vidnet, der ikke lagde skjul på at han bestemt ikke var ven med manden, der skulle være blevet slået: "Tværtimod" erklærede han med eftertryk.
De meget forskellige forklaringer betød at domsmandsretten valgte at lægge vægten på de objektive beviser. Her blev det blandt andet udslagsgivende, at man på alarmcentralen kunne høre manden blive overfaldt, mens han ringede. Også en lægeerklæring og billeder af den forslåede mand var med at overbevise retten om at der var tilstrækkeligt med beviser for at den 46-årige havde slået.

"Det blev uafgjort"

Dommen på et år fængsel blev dog ikke ubetinget som anklageren havde krævet. Den blev betinget. Det betyder, at hvis den 46-årige, der ikke tidligere er straffet, ikke begår ny kriminalitet, så bortfalder straffen om et år. Den 46-årige blev også dømt til at betale en erstatning på 250 kroner til en ny skjorte til den overfaldne mand.
Dommen blev modtaget af den 46-årige. Ikke med udelt tilfredshed, men dog med en vis lettelse over at dommen blev gjort betinget.
"Det blev vist uafgjort", opsummerede han resultatet.

Publiceret 04 May 2011 07:00