Thomas Wiigh Larsen foran sin taxa på holdepladsen ved Hørsholm Midtpunkt.

Thomas Wiigh Larsen foran sin taxa på holdepladsen ved Hørsholm Midtpunkt.

Taxachauffør anklager politiet for forfølgelse

Taxachauffør Thomas Wiigh Larsen anklager politiet for en form for hetz, når de gentagende gange laver tjek på taxaholdepladsen ved Hørsholm Midtpunkt

Af
Af Mads Hussing

Ni kontroller på seks måneder. Det kalder taxachauffør Thomas Wiigh Larsen for en hetz mod taxachaufførerne ved Hørsholm Midtpunkt. Derudover mener Thomas Larsen også at chaufførerne får bøder for petitesser.
"Vi har 86 felter der skal udfyldes i vores kørebog, lidt over halvdelen ved vagtstart og resten ved vagtslut. Alene 41 af de felter er kun tal. Hvis vi skriver i vores kørebog at vi er startet klokken 8:00 så får vi 1000 kroner i bøde, for vi skal skrive 08:00," siger Thomas Larsen, der har en stribe andre eksempler på, hvad der er givet bøder for, blandt andet skal navnet på chaufføren være skrevet fuldt ud, så det nytter ikke at der står T.W. Larsen, der skal stå Thomas Wiigh Larsen. Det koster også 1000 kroner at lave den forseelse.
Et andet eksempel Thomas Larsen giver, er de to klistermærker der skal sidde synligt i bilen; det ene viser vognnummer på taxaen og det andet taksterne, samt et par ord om taxareglement. Et par klistermærker som Thomas Wiigh Larsen i de seneste 15 år aldrig har hørt en kunde spørge om.
"De klistermærker skal sidde på instrumentbordet og ikke oppe i forruden, hvor de er ligeså synlige. Men den samme betjent der huserer på Taxapladsen for niende gang, mener det anderledes fra tid til anden. Faktum er også at vi skal have takstreglementet med i bilen i original form, igen her har jeg ikke haft en kunde i mine 15 år der har spurgt efter dette, men hvis det ikke er i bilen så er taksten 500 kr," siger Thomas Larsen, der understreger, at der aldrig har været problemer med hans bil, eller hans papirarbejde.
"Vi får af vide at politiet er her i undervisningsøjemed, og de har også en ung betjent med hver gang. Men kunderne tror jo at den er helt gal med os, når politiet er her endnu en gang. Det er ikke fremmende for vores forretning, der i forvejen lider af færre ture," siger Thomas Larsen, der har en mistanke om hvorfor politiet så tit står ved Hørsholm Midtpunkt, men ikke rigtig vil sige det. Men det har noget at gøre med noget ballade tidligere mellem en vognmand i Hørsholm, og en politibetjent - samme betjent der, ifølge Thomas Larsen, nu ni gange har været forbi taxapladsen.
"Jeg synes det er fint at politiet tjekker om sikkerheden er i orden, men det er ikke det de tjekker. De tjekker om vi har skrevet 0 foran 8:00 i tidspunktet vi er mødt på. Det har jo ikke noget med folks sikkerhed at gøre," siger Thomas Larsen, der ikke forstår at bilerne ved Hørsholm Midtpunkt skal tjekkes så mange gange flere, end bilerne ved færgerne i Helsingør eller alle dem i og vedlufthavnen.
"Alt ialt er tjekkene vildt overdrevet, da kun ganske få af taxaerne er 'gamle' biler. De resterende vogne er stort set alle under to år gamle, men politiet vejer åbenbart hensynet af sikkerhed for brugerne af taxaerne mindre end hvor klistermærket sidder, eller hvordan klokkeslettet er skrevet. Jeg håber at politiet vil gå mere efter sikkerheden fremover," siger Thomas Larsen.

Publiceret 05 May 2011 08:45