Travle bilister misbruger nødsporet

Alt for mange bilister benytter nødsporet for at undgå kø på motorvejen. Det viste en færdselskontrol onsdag morgen

Af
Af Anne Schøning Christensen

Færdselsloven levner ingen plads til fortolkning. Det er strengt forbudt at opholde sig i motorvejens nødspor, medmindre bilen strejker og ikke kan køre videre. Alligevel trodser mange bilister loven og benytter nødsporet.

Det viser resultatet af en færdselskontrol, som Nordsjællands Politi foretog onsdag morgen mellem kl. 7.45 og 9.15 på Motorring 3 på og ved frakørslen til Nybrovej og Lagergårdsvej.
For at undgå kø valgte 19 bilister at køre i nødsporet, så de hurtigt kunne komme frem.

Ifølge vicepolitikommissær Finn Duris fra Nordsjællands Politi er det for mange.
"Resultatet er trist. Der er tale om alt for mange bilister, der ikke gider holde i kø".

Holder ekstra øje

Ifølge vicepolitikommissæren vil det derfor ikke være sidste gang, politiet holder ekstra øje med bilister, der kører i nødsporet.
"Denne form for overtrædelse kan få alvorlige konsekvenser, hvis for eksempel et udrykningskøretøj ikke kan komme frem i nødsporet".

Ud over bilister i nødsporet valgte to bilister i løbet af kontrolperioden at foretage overhaling ved at køre ind over de spærreflader, som er påmalet kørebanen. Fire snakkede i deres mobiltelefon, to biler havde væsentlige fejl og mangler, mens en enkelt ikke respekterede det røde lyssignal ved Lagergårdsvej og modtog en bøde samt et klip i kørekortet.

De 19 bilister, som blev taget i nødsporet, kan se frem til en bøde og et klip i kørekortet.

Publiceret 05 May 2011 07:00