Arkivfoto

Arkivfoto

Bande-aktion slut:

Tyvekoster, våben og narko beslaglagt

Politiet rykkede fredag morgen ind i flere boligblokke i Køge

Af
Martin Warming

Martin Warming

Politiet har netop afsluttet en større bande-aktion i Køge. Aktionen blev gennemført efter flere alvorlige skudepsioder mellem forskellige bander i byen de seneste uger.

"Aktionen er en del af politiets samlede indsats overfor konkrete personer med tilknytning til nogle af de lokale rocker- og bandegrupper i Køge, og de konkrete konflikter med skudepisoder og andre voldelige hændelser, som de seneste uger er foregået i området omkring Køge," fortæller politikommissær Dan Warming fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet rykkede tidligt fredag morgen ind i flere boligblokke på blandt andet Karlemosen og Ellemarken, hvor flere af konfliktens hovedpersoner bor.

"Vi fandt en del tyvekoster, stikvåben og en smule narkotika under aktionen, men der dukkede ingen skydevåben op. Fremfor alt fik vi nogle efterforskningsmæssige resultater, som vi nu kan arbejde videre med," siger pressetalsmand Søren Danielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Lokalavisen.dk.

En person blev anholdt under aktionen, men han har tilsyneladende ikke noget med skudepisoderne og bandeopgøret at gøre.

"Det er tale om en mand, der var efterlyst af politiet i en anden sag, så det var bare en lille sidegevevinst," siger pressetalsmanden, der oplyser, at beboerne i området tog pænt imod politiet.

"Beboerne i området tog det meget pænt, og de var glade for, at vi gennemførte aktionen. Der har generelt været meget stor opbakning fra borgernes side," siger Søren Danielsen.

null

Publiceret 06 May 2011 12:06