En 24-årig mekaniker demonstrerede en ret ringe forståelse af begrebet god værkstedshumor i august sidste år. Foto: Colourbox

En 24-årig mekaniker demonstrerede en ret ringe forståelse af begrebet god værkstedshumor i august sidste år. Foto: Colourbox

Satte ild til benzindampende mekaniker:

20 dages fængsel

Fejringen af en nyuddannet mekaniker gik over gevind på et værksted i Hillerød sidste år

Af
Tim Panduro

Når en lærling får sit svendebrev, er det ikke dårlig stil at udsætte ham for en gang mere eller mindre venlig chikane. Det fik to lærlinge på et værksted i Hillerød at mærke, da de 19. august sidste år afsluttede deres uddannelse. Men en 24-årig daværende lærling overskred grænsen for god værkstedshumor med adskillige kilometer, da han i kådhed satte ild til en af de to unge mænd.

"De to færdiguddannede blev udsat for alt muligt fis og ballade, hvor der blev hældt vand, voks, kattegrus og den slags på dem. Der var lidt travlt på værkstedet, fordi hele to blev færdige samtidig, og derfor kunne den anden, der blev udsat for behandlingen ikke nå i bad. I stedet hjalp hans kollegaer med at rense ham med rensebenzin. En af dem siger så at "så skal vi sætte ild til hans bukser", og det får den 24-årige til at tænde en lighter", fortæller Carina Erdogan, der var anklager i sagen mod den 24-årige torsdag.

Lighteren satte nemlig ild til den nybagte svends tøj - og i stedet for en glad aften endte hans første dag som udlært med behandlinger for første- og andengradsforbrændinger.
"Den 24-årige forsøgte at banke ilden ud og hentede en pulverslukker, og han var stadig meget berørt, da han var i retten", fortæller Carina Erdogan.

"Han kunne ikke forklare, hvad der havde fået ham til at tænde lighteren. I færdselssager taler vi om, at klappen kan gå ned, og det er noget af det samme, der er sket her", siger anklageren.

Den 24-årige er ikke længere ansat på værkstedet. Han fik 20 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Desuden skal han betale sagens omkostninger samt en erstatning på 8600 kroner til brandofferet, der havde 24 dages sygemelding oven på episoden.

null

Publiceret 06 May 2011 09:00