Nordsjællands Politi rådførte sig med Søværnet om formodet drukneulykke i Hellerup Havn og klarede derefter selv aktionen. Arkivfoto

Nordsjællands Politi rådførte sig med Søværnet om formodet drukneulykke i Hellerup Havn og klarede derefter selv aktionen. Arkivfoto

Politi frygtede ulykke:

Tom jolle drev til havs

En tom jolle der lørdag morgen drev rundt i Hellerup Havn fik politiet til at alarmere Søværnet

OPDATERET SØNDAG KLOKKEN 11.30... En tom, drivende jolle i Hellerup Havn fik tidligt lørdag morgen en urolig borger til at alarmere Nordsjællands Politi, som frygtede, at der kunne være sket en drukneulykke i havnen.

Det oplyser vagtchef Anders Schütt fra Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk

Politiet alarmeret

Vidnet, der så den tomme drivende jolle i Hellerup Havn, alarmerede politiet klokken 05.45 lørdag morgen.

Nordsjællands Politi frygtede, at der muligvis var sket en drukneulykke, og Søværnets Operative Kommando blev derfor kontaktet.

Men da en havn under normale omstændigheder ikke hører under Søværnets operationsområde, blev man istedet enige om, at Nordsjællands Politi skulle forestå den videre redningsaktion.

En politi-patrulje var i mellemtiden allerede blevet sendt til havnen i Hellerup, for at betjentene kunne fungere som øjne for den videre redningsaktion.

Gummibåd sat i havnen

Der blev hurtigt sendt redningsmandskab ud i en gummibåd for at undersøge både havneområdet og området ud for havneindløbet i en halvcirkel på cirka 100 meter for at lede efter personer i vandet.

Redningsmandskabet fandt dog snart ud af, at inden personer var røget i havnen fra den tomme, drivende jolle, oplyser vagtchefen til Lokalavisen.

Den tomme jolle var i mellemtiden drevet til havs, men blev cirka 400 meter ude i Øresund taget på slæb af en lodsbåd, som trak jollen ind til Tuborg Havn.

Ingen druknede

Den tomme, drivende jolle har formentlig enten selv revet sig løs, eller også har en person moret sig med at løsne jollen fra dens fortøjning, oplyser vagtchefen til Lokalavisen.dk.

null

Publiceret 15 May 2011 11:42