Arkivfoto.

Arkivfoto.

Nordsjællandske fartbøller knaldes på stribe i udlandet

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

Den automatiske trafikkontrol - stærekasserne - fungerer upåklageligt i udlandet, og derfor modtager Nordsjællands Politi for tiden en regn af bøder, som skal deles ud til borgere, der har kørt for stærkt i udlandet.

"Lige nu har vi 30-40 sager fra Sydeuropa, hvor folk fra politikredsen har kørt for stærkt eller har parkeret ulovligt. Det giver os en masse administrativt bøvl," fortæller vicepolitikommissær Finn Duris, Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk.

"Bøderne kommer i en lind strøm til os fra især Italien og Schweiz. De fleste bøder lige nu er fra dagene i og omkring påske, så det er måske nordsjællændere, der har været på skiferie. Vi modtager også en del bøder fra lande som Norge og Sverige, hvor man jo konsekvent har opsat automatisk trafikkontrol," siger vicepolitikommissæren.

Nordsjællands Politi får bøderne ind fra udlandet via justitsministeriet. Langt de fleste er fartbøder, typisk på 50 euro, men der er også parkeringsbøder blandt de sager, som giver administrativt bøvl hos medarbejderne i Nordsjællands Politi, der skal finde frem til synderne og stille dem til regnskab for deres kørsel i udlandet.

null

Publiceret 19 May 2011 13:03