VIDEO:

Her lurer døden på landevejen

16 dræbte og kvæstede på fem år - på kun fire kilometer

Det går derudaf. Vejen er forholdsvis lige. Der er godt udsyn. Alligevel går det alt for tit galt på landevejen mellem de to landsbyer Gørløse og Freerslev, syd for Hillerød, i Nordsjælland.

Tv-indslag: Her lurer døden på landevejen
Det vidner 16 dræbte og kvæstede på bare fem år om. Og derfor skal en ny kampagne fra Hovedstadens Trafiksikkerhedsudvalg med titlen "Kom Sikkert Hjem" nu få bilisterne til at lette foden fra speederen og vende opmærksomheden ekstra godt mod vejen.
Ulykkerne skyldes nemlig ikke vejens udformning eller omgivelser. Der er ikke tale om sorte pletter, og der er ikke nogen sammenhæng mellem ulykkerne på den bare fire kilometer korte strækning.

Det er desværre oftest bilisterne selv, der er årsag til ulykkerne sker, fordi farten har været for høj, eller man har været uopmærksom af forskellige grunde.

Hovedstadens Færdselssikkerhedsudvalg har derfor opsat en række blodrøde skilte, som fortæller kolde fakta om de ulykker, som har været der de seneste fem år.
"Med kampagnen vil vi gerne sige til bilisterne, at vi ønsker, de skal komme sikkert hjem," siger Jarl Ahlers Mortensen, formand for Hovedstadens Færdselssikkerhedsudvalg.

"Vi minder trafikanterne om, at der er sket en del ulykker på den strækning, de kører på, og vi håber, det får dem til at være mere opmærksomme," siger han.
Ialt tre vejstrækninger i Nordsjælland har fået sat de røde skilte op. De to andre ligger ved Havelse og Skibby.

Tag med Ingeniør Niels Troland fra Vejdirektoratet ud og oplev en af Nordsjællands farligste landevejsstrækninger her

null

Publiceret 19 May 2011 15:03