Blindtarmspatient stak ild til sengen

58-årig utilfreds mandlig patient varetægtsfængslet efter brandstiftelse på hospital

En 58-årig mandlig blindtarmspatient blev fredag fængslet in absentia efter han med sin lighter havde stukket ild til sin seng på Hillerød Hospital, oplyser Nordsjællands Politi lørdag.

Utilfreds efter operation

Den 58-årige mandlige patient ville efter en operation for blindtarmsbetændelse op fra sengen for at gå lidt rundt, men lægerne mente ikke, det var en god idé, da mandens helbredsmæssige tilstand efter operationen, ikke var helt som den burde være.

Den afgørelse blev manden så sur over, at han tidligt fredag morgen besluttede sig for at sætte ild til sin seng, der stod på en af hospitalets fem-mands stuer.

Sygeplejersker slukkede

De andre patienter på stuen alarmerede straks efter mandens ildspåsættelse personalet, og kort efter blev branden slukket af tililende sygeplejersker.

Manden havde sat ild til både dynen og sengens madras, men ilden havde til alt held ikke nået at brede sig.

Varetægtsfængslet in absentia

Klokken 06.38 blev Nordsjællands Politi inddraget i sagen, da personalet tilkaldte en patrulje.

Den 58-årige mandlige Slangerup-borger, blev efterfølgende varetægtsfængslet in absentia for brandstiftelsen foreløbigt på ubestemt tid på grund af mandens dårlige helbredstilstand.

Manden var kortvarigt under overvågning af betjente fra Nordsjællands Politi, men det blev senere vurderet, at det ikke var nødvendigt, da manden var for dårlig til at stikke af.

Alvorlig lovovertrædelse

Vagtchef Henrik Rasmussen fra Nordsjællands Politi oplyser til Lokalavisen.dk, at den 58-årige mand senere vil blive anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, når hans helbredstilstand forbedres.

Vagtchefen: "Det er en alvorlig sag, som kan give fængsel på livstid, og det er særligt alvorligt, når ildspåsættelsen er foregået på et hospital."

null

Publiceret 21 May 2011 11:56