En 20-årig mand sidder nu bag lås og slå efter drabsforsøg på en 36-årig svensk mand. Arkivfoto

En 20-årig mand sidder nu bag lås og slå efter drabsforsøg på en 36-årig svensk mand. Arkivfoto

20-årig fængslet for drabsforsøg med jernstang

20-årig dansker med anden etnisk baggrund blev søndag fængslet efter drabsforsøg på svensker

OPDATERET SØNDAG KLOKKEN 21.30... En 20-årig dansk mand med anden etnisk baggrund end dansk blev søndag ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet til den 17. juni for et bestialsk drabsforsøg på en 36-årig svensk mand, der angiveligt spurgte om vej til Dyrehavsbakken i Klampenborg, oplyser vagtchef Søren Bjørnestad fra Nordsjællands Politi.

Lukkede døre ved grundlovsforhør

Ved grundlovsforhøret søndag klokken 12.00 ved Retten i Lyngby, forlangte- og fik anklager Kirsten Sørensen dørene lukket.

Ialt fire mænd blev fremstillet ved grundlovsforhøret i Lyngby, og Retten fandt, at den 20-årige var den formodede gerningsmand, da det blev sandsynliggjort, at han med fortsæt havde grebet jernstangen, og slået sit offer i hovedet.

Sigtelsen mod den den 20-årige mand lød på forsøg på manddrab, og den sigtelse blev der under grundlovsforhøret ikke ændret ved, og manden blev derfor varetægtsfængslet med besøgs- og brevkontrol.

De tre andre mænd, der er mellem 23- og 45 år, fik opretholdt deres fængsling foreløbigt i 3x24 timer, oplyser vagtchefen til Lokalavisen.dk

Offers tilstand stadig uændret

Den 36-årige svenske mand, der lørdag aften blev slået ned foran et autoværksted i krydset ved Stubbedamsvej/Flynderborgvej i Helsingør, ligger stadig i kunstigt koma på Rigshospitalet, hvor han fortsat kæmper for sit liv.

Den svenske mand pådrog sig kraniebrud efter slag mod hovedet med en jernstang, og da ambulancefolkene kom, blødte manden ud af ørene, og lå bevidstløs på jorden. 

Lægerne på traumecentret har lavet en tryk-udligning på offerets hoved for at reducere trykket fra blødningerne i mandens hjerne, oplyser Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk

Overfaldet da han spurgte om vej

Den svenske mand var lørdag del af en større gruppe svenskere på omkring 15 personer, der undervejs til Dyrehavsbakken i Klampenborg tilsyneladende fór vild, og derfor spurgte de fire tiltalte fra autoværkstedet om vej.

Af endnu ikke nærmere oplyste årsager kom det til tumult mellem svenskerne og flere personer fra autoværkstedet på Stubbedamsvej, hvorunder den nu fængslede 20-årige fandt en jernstang frem, og slog den 36-årige svenske mand i hovedet.

Publiceret 22 May 2011 19:50