En påvirket 24-årig bilist uden kørekort prøvede at løbe fra politiets hundepatrulje, oplyser Nordsjællands Politi. Arkivfoto

En påvirket 24-årig bilist uden kørekort prøvede at løbe fra politiets hundepatrulje, oplyser Nordsjællands Politi. Arkivfoto

Ung spritbilist ville løbe fra politihund

24-årig mandlig spritbilist uden kørekort troede han kunne stikke af fra hundepatrulje

En 24-årig mandlig spritbilist med dårlig samvittighed forsøgte sig søndag morgen som hurtigløber, da han prøvede at stikke af fra en af politiets hundepatruljer, der rutinemæssigt havde stoppet den unge mand på Sct. Anna Gade i Helsingør.

Stak af midt i det hele

Hundepatruljen fra Nordsjællands Politi stoppede rent rutinemæssigt ved 03.20-tiden den mandlige bilist på Sct. Anna Gade i Helsingør for at spørge til kørekort og for at tjekke mandens ånde.

Den 24-årige lokale mand var dog ikke umiddelbart indstillet på hverken at blæse i alkometeret eller fremvise det førerbevis, som han desuden slet ikke var i besiddelse af.

Fanget af politihund

Manden havde tilsyneladende ikke lagt mærke til, at han var blevet stoppet af en hundepatrulje, for han stak pludselig af fra de to betjente, som derefter lukkede politihunden ud.

Spritbilistens flugt blev hurtigt tilendebragt af politihunden, som endnu engang viste sig at være hurtigere end en flygtende spritbilist.

Flere sigtelser mod manden 

Den 24-årige formodede spritbilist blev dernæst anholdt og taget med på Helsingør Hospital, hvor han måtte afgive en mindre blodprøve, der senere skal fastslå hans endelige promille.

Udover spritkørslen vil manden også blive sigtet for kørsel uden førerret, oplyser vagtchefen fra Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk


null

Publiceret 29 May 2011 11:56