Arkivfoto.

Arkivfoto.

To mænd anholdt for 21 år gammelt bestialsk rovmord

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

De to mænd, som politiet i 21 år har sigtet for et bestialsk rovmord i Helsingør i 1990, bliver nu udleveret til Danmark.

Det skriver Helsingør Dagblad. Mændene sidder fængslet i Algeriet.

Det maltrakterede lig af den 46-årige cirkusartist Mathias Lang blev fundet tirsdag den 13. marts 1990 af en kvinderlig bekendt i mandens bolig på Jollen i Snekkersten.

Mathias Lang havde tidligere arbejdet på Helsingør Dagblad som typograf, og drabet var særdeles bestialsk.

Retsmedicinerne konstaterede, at liget af Mathias Lang havde ligget i boligen i flere uger. Drabet skete formentlig den 22. - 23. februar 1990.

Liget af Matthias Lang var rullet ind i et tæppe, efter han brutalt var blevet kvalt.
Mathias Lang var homoseksuel, og han havde i dagene op til drabet haft to algierske mænd boende som lejere i hans villa på Jollen i Snekkersten.

Det var den 22-årige Ahmed Abdelhakim Zouaouine og den 23-årige Rachid Slimani, som formentlig myrdede Mathias Lang, inden de stjal hans penge og stak af fra huset i Snekkersten.

De forlod begge to i hast Danmark den 23. februar 1990, inden liget af Mathias Lang blev fundet. 

Politiet efterforskede rovmordet på Mathias Lang, og den 29. maj 1990 blev Ahmed Abdelhakim Zouaouine og Rachid Slimani sigtet for rovmordet på Matthias Lang in absentia. De blev begge efterlyst for drabet, og der blev udstedt en anholdelsesordre i alle Schengen-landene.

Torsdag den 20. november 2007 genåbnede politiet i Helsingør drabssagen, da to kvindelige vidner skulle afhøres i retten i Helsingør for lukkede døre. Deres afhøringer vil kunne anvendes i en kommende retssag.

null

Publiceret 01 June 2011 10:49