Endnu spiller musikken ikke på Roskilde Festival, men lommetyvene er trukket i arbejdstøjet.	(Arkivfoto: Erling J.)

Endnu spiller musikken ikke på Roskilde Festival, men lommetyvene er trukket i arbejdstøjet. (Arkivfoto: Erling J.)

Udlændinge plyndrer festivalgæster

Roskilde Festival: 38 tyveri-anmeldelser, falske billetter, stoffer og pirattaxaer

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

Med 38 anmeldelser om tyverier på campingområdet, salg af falske billetter i Roskilde by, pirattaxa-kørsel, anholdelse af personer uden legitimation eller med falske identitetskort og beslaglæggelse af stoffer, betegner Midt- og Vestsjællands Politi det som en fredelig søndag på Roskilde Festival, som har været præget af den store tilstrømning af publikum.

Set i forhold til samme tidsrum sidste år er de 38 anmeldelser om tyverier et stort fald. På samme tid sidste år havde politiet modtaget 112 anmeldelser om tyverier.

Klokken 10.40 anholdt politiet en 46-årig og en 50-årig mand, begge fra Kina. De havde ikke nogen former for legitimation på sig. Det endte med, at de begge søgte om asyl og blev kørt til videre sagsbehandling i Sandholmlejren.

Klokken 16.06 anholdt politiet en 32-årig mand fra Liberia med et italiensk id-kort. Politiet er ikke sikker på mandens identitet, og derfor er han fortsat tilbageholdt.

Klokken 18.25 blev en mand fra Senegal tilbageholdt på festivalen. Den 28-årige mand havde ingen opholdstilladelse. Forholdet undersøges nu nærmere.

Klokken 18.30 blev en mand uden identitetspapirer anholdt. Politiet har i øjeblikket ingen ide om, hvem manden er, eller hvilket land han kommer fra. Han blev fundet i besiddelse af forskellige ting, der kunne tyde på tyvekoster. Manden er fortsat tilbageholdt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.
Søndag eftermiddag indløb en anmeldelse om en gruppe, der stod på Algade i Roskilde, hvor de havde billetter til festivalen til salg. Det formodes, at der er tale om falske billetter. Politiet fandt ikke frem til sælgerne.

I løbet af dagen fik politiet flere gange anmeldelser om pirattaxakørsel. Politiet advarer mod at bruge denne alternative måde at lade sig transportere på.

Klokken 21.11 anholdt politiet en 22-årig mand fra Serbien, der sigtes for tyveri fra en taske. Den 22-årige blev fundet i besiddelse af en telefon, der var stjålet fra en festivaldeltagers taske søndag . Den 22-årige sidder fortsat anholdt.

Klokken 21.45 anholdt politiet to 17-årige mænd fra Algeriet, der sigtes for tyveri fra campingpladsen. Politiet fandt forskellige tyvekoster på de to. De blev løsladt efter afhøring og sigtelse.

Specialpatruljen i Roskilde skrev søndag 36 sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. I et enkelt tilfælde fandt den 20 gram hash på en person, der i øvrigt fik klippet sit armbånd af festivalledelsen efter fundet. De øvrige sager var småsager, hvor de enkelte blev fundet i besiddelse af mindre kvantum narkotika mest marihuana og hash, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.
 

null

Publiceret 27 June 2011 09:54