Arkivfoto.

Arkivfoto.

Fup og fidus:

39-årig snød 78 firmaer for 6,8 mio. kr.

2 1/2 års ubetinget fængsel til 39-årig mand fra Gentofte

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

En 39-årig mand fra Gentofte blev mandag idømt to og et halvt års ubetinget fængsel for at have bedraget 78 firmaer for i alt 6,8 millioner kroner, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ifølge anklageskriftet havde han og to andre mistænkte under dække af falske navne og et fupfirma i Brøndby bestilt varer for i alt 6,8 millioner kroner hos de mange virksomheder rundt om i landet.

Fra møbler, hårde hvidevarer, kontorartikler til tagrender, postkasser og kød - bestillingslysten var stor, men betalingen udeblev.  

Bestillingerne skete via telefon eller internettet fra oktober 2009 til januar 2010, og varerne blev leveret til firmaadressen i Brøndby. Men der blev aldrig betalt en øre, og da rykkerne blev for mange, forsvandt fupfirmaet som dug for solen.

Det var Københavns Vestegns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, som efterforskede sig frem til de tre mistænkte. De er en 31-årig mand fra Glostrup, en 36-årig mand fra København og den 39-årige hovedmistænkte fra Gentofte, som stod tiltalt mandag.

"Sagen viser, at virksomheder bør være varsomme med at sælge på kredit til nye, ukendte kunder," siger efterforskningsleder Henning Nielsen, Københavns Vestegns Politi.

De fleste varer er ikke dukket op under efterforskningen, og de tre sigtede har ikke ønsket at bidrage med oplysninger herom. De kan nu se frem til en stribe erstatningskrav.

De to andre mistænkte medgerningsmænd afventer fortsat en afgørelse i retten.

 

null

Publiceret 11 July 2011 16:26