En ti-årig frakendelse af kortet var ingen hindring for at køre bil, mente 29-årig mand fra Helsingør. Arkivfoto

En ti-årig frakendelse af kortet var ingen hindring for at køre bil, mente 29-årig mand fra Helsingør. Arkivfoto

Kørte sprit-kørsel trods ti-årig frakendelse af kortet

En 29-årig mand fra Helsingør blev søndag taget for sprit-kørsel i frakendelsestiden

Trods det at en 29-årig helsingoraner i 2008 var blevet frakendt førerretten i 10 år, fortsatte han alligevel med at køre bil, men det endte foreløbigt, da han søndag blev afsløret i et rutine-mæssigt tjek på Gefionsvej i Helsingør, oplyser Nordsjællands Politi.

Frakendt førerret på grund af spiritus

Den 29-årige mand blev standset klokken 20.54 søndag aften, og kunne på grund af frakendelsen for flere tidligere sprit-domme ikke fremvise et gyldigt førerbevis.

Og ikke nok med at manden kørte bil i frakendelsestiden, han gjorde det endnu engang i spiritus-påvirket tilstand, oplyser vice-politikommissær Bjarne Vestergaard til Lokalavisen/Helsingør.

Den 29-årige helsingoraner blev derfor anholdt og taget med på hospitalet, hvor han måtte afgive en mindre portion blod, der skal fastlægge hans præcise promille.

Risikerer frakendelse for bestandigt

Skulle blodprøven afsløre, at den 29-årige mand vitterligt kørte bil i påvirket tilstand, står han ifølge vice-politikommissærens vurdering til at blive frakendt førerretten for bestandigt.

"Han kan desuden forvente en klækkelig bøde for at have kørt bil i frakendelsestiden," forlyder det fra Bjarne Vestergaard Olsen.

null

Publiceret 21 November 2011 11:57