Her ved Skanderborg Sø kom Mathias Schjødt for 12 år siden grueligt galt afsted med fyrværkeri.

Her ved Skanderborg Sø kom Mathias Schjødt for 12 år siden grueligt galt afsted med fyrværkeri.

Fyrværkerioffer mobbet:

"Ha - der går den enarmede bombeekspert"

10-årig dreng fik sprængt fingrene af og blev mobbet i skolen med sin sprængte hånd

"Bombeekspert."
"Enarmet tyveknægt."
Mathias Schjødt har lagt ører til lidt af hvert på grund af sin højre hånd. Tre dage før juleaften 1999 fik han som 10-årig sprængt hånden i stykker i en fyrværkeriulykke. Tommeltotten er helt væk, de tre mellemste fingre har kun ét led, og lillefingeren er krum og ubevægelig.
"Jeg blev mobbet med den i skolen. Det var ikke sjovt, men sjovt for dem der drillede, fordi jeg havde et iltert temperament og farede i hovedet på dem," fortæller Mathias Schjødt.
I de senere år har problemet oftere været, at folk måske kigger, men ikke siger noget.
"Jeg har altid joket meget med den for at bryde den pinlige tavshed. For eksempel hvis der bliver appelleret for hånd på bolden til fodbold, joker jeg med, at det i hvert fald ikke kan være mig."
Efter operationen i julen 1999 gik han til daglig genoptræning for at få gang i hånden og førligheden tilbage, og det varede ikke længe, før han igen hang i de højeste træer. Han skulle bare videre, og han ville til fodboldtræning.
"Jeg kan ikke hælde vandet fra kartoflerne, men ellers kan jeg det hele. Jeg har bare min måde at gøre tingene på," siger Mathias.
Han får ikke lov at glemme ret længe af gangen, at hans hånd ikke ser helt normal ud.
Hånden er det store samtaleemne, når han på sit job er vikar i børnehaven, ligesom han bliver mindet om de manglende fingre, når han møder nye mennesker.
"Det fylder hver gang, jeg møder nye mennesker. For eksempel når jeg er i byen, og hvis jeg får nyt arbejde."
"Mange gange giver jeg et standardsvar, at det er på grund af fyrværkeri, og håber de ikke spørger ind til det, fordi jeg er lidt træt af det."
Læs i morgen: Fyrværkeri knuser drømmejob

null

Publiceret 27 December 2011 13:26