Kobenet var i brug færre gange denne jul end de foregående år. Modelfoto

Kobenet var i brug færre gange denne jul end de foregående år. Modelfoto

Indbrudstyve holdt fri i julen

Markant fald i antallet af indbrud på Vestegnen, viser nye tal

Af
Pernille Kristensen

Borgerne på Vestegnen har været gode til at holde øje med mistænkelige personer og hændelser i lokalområdet, og det er en stor årsag til, at der i år var færre indbrud i juledagene end sidste år. Det mener i hvert fald Københavns Vestegns Politi, der nu har gjort antallet af juleindbrud op.
55 boliger i politikredsen havde i år ubudne gæster mellem 23. og 26. december. Det er et markant fald i forhold til samme periode sidste år, hvor 75 boliger havde indbrud. Forrige år var tallet på hele 151 boliger, oplyser politiet.
"55 indbrud er 55 for meget, men stadig en markant forbedring i forhold til de foregående år," konstaterer Jørn Møller Nielsen, der er leder af indbrudsgruppen hos Københavns Vestegns Politi.

Hjælp fra borgerne

Politiet har i december haft særlig fokus på både at forhindre og opklare indbrud, og sammen med en stor indsats fra opmærksomme borgere mener Jørn Møller Nielsen, at det har givet fremgangen.
"Borgere har henvendt sig som aldrig før. Der er ingen tvivl om, det har gjort livet surt for de langfingrede," mener han.
Henvendelser fra borgerne var også medvirkende til, at fire indbrudstyve blev anholdt i juledagene.
Jørn Møller Nielsen opfordrer fortsat til, at man ringer til politiet, hvis man observerer noget mistænkeligt i sit lokalområde - og hellere et opkald for meget end for lidt.
Ser man et igangværende indbrud, skal man ringe 112. Vil man anmelde et indbrud, hvor tyven er over alle bjerge, skal man ringe til politiets servicenummer 114.

null

Publiceret 06 January 2012 12:45