En årvågen 56-årig mand satte en stopper for to mandlige asylansøgeres S-togs tyverier. Arkivfoto

En årvågen 56-årig mand satte en stopper for to mandlige asylansøgeres S-togs tyverier. Arkivfoto

Asylansøgere sendt i politiets favn af vågent vidne

To asylansøgere fra Auderødlejren på tyvetogt i toget afsløret ved vågent vidnes mellemkomst

Et årvågent mandligt vidne var lørdag morgen den direkte årsag til, at Nordsjællands Politi med lethed blev ført på sporet af to tricktyve fra S-toget, oplyser vagtchef Henrik Rasmussen

Så asylansøgere stjæle fra sovende

Det årvågne 56-årige vidne havde i S-toget på vej mod Hillerød set, hvordan to mænd havde rodet i lommerne på sovende passager, og han alarmerede derfor Nordsjællands Politi.

"Manden gav os et særdeles godt signalement, som gjorde, at vi uden problemer kunne få kontakt med de to mænd, der i mellemtiden var nået til Hillerød, hvor de havde taget ophold i stationens ventesal," fortæller vagtchefen.

Dansk-sprogede sms´er

Politiet kunne klokken 09.00 anholde en 32-årig mandlig irakisk asylansøger og en 21-årig mand fra Algeriet, som blev taget med på politi-gården, oplyser vagtchefen lørdag formiddag:

"På sig havde mændene et par mobiltelefoner, hvorpå der lå dansk-sproget korrespondance i sms-form skrevet tidligt lørdag morgen, og ingen af mændene talte dansk."

"Vi ringede til et af numrene på den ene telefon, og fik fat på en kvinde, som fortalte, at hendes telefon var blevet stjålet," siger vagtchef Henrik Rasmussen.

Mændene var endvidere i besiddelse af en iPad.

Bliver ikke fremstillet

"Politiet har arbejdet med sagen hele dagen, og vi sætter de to mænd på fri fod om en times tid," siger vagtchef Hans Gosvig til Lokalavisen.dk lørdag aften ved 20.30-tiden.

Han tilføjer, at de to mænd fortsat er sigtet for tricktyveri.

Politiet roser vidne

Både vagtchef Henrik Rasmussen og Hans Gosvig udtrykker en stor ros for det 56-årige mandlige vidnes indsats, der lettede politiets arbejde betragteligt.

null

Publiceret 28 January 2012 21:30