Modelfoto

Modelfoto

Ni anholdt:

Nordsjællandske bagere fusker i stor stil

SKAT og politiet havde travlt, da der blev gennemført en natlig kontrolaktion blandt nordsjællandske bagere

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der bliver fusket i stor stil med blandt andet sort arbejde og medarbejdernes arbejdstilladelser blandt de nordsjællandske bagere.
Det viser en kontrolaktion, som blandt andre SKAT og politiet deltog i natten til fredag i sidste uge.
"Kontrollerne fra Helsingør kommune i nord, Halsnæs kommune i vest, Gentofte kommune i øst og Albertslund kommune i syd viste desværre, at der fortsat foregår sort arbejde i for stort omfang," udtaler Henrik Andersen, der er tovholder på SKATs projekt om bekæmpelse af socialt bedrageri.

Flere anholdelser

Eksempelvis havde bager i Hillerød havde en ansat fra Libanon, men medarbejderen havde ingen arbejdstilladelse og var bosat i Sverige, så han blev anholdt af politiet, efter at han - uden held - havde forsøgt at gemme sig og skifte fra arbejdstøj til civilt tøj.
I et andet bageri blev otte indere anholdt af politiet, fordi de heller ikke havde arbejdstilladelser.
Endvidere havde syv bagere medarbejdere ansat, der samtidig modtager offentlige ydelser.
Henrik Andersen understreger, at der nu vil blive fulgt op på de nedslående resultater fra kontrolaktionen, og som et led i bestræbelserne på at komme det sorte arbejde til livs, vil der alene efter denne kontrolaktion blive pålagt ni bagerier at føre såkaldte logbøger over de ansatte.
SKAT, Politiet, Levnedsmiddelkontrollen, Arbejdsmarkedsstyrelsen samt Styrelsen for fastholdelse og rekruttering deltog i aktionen i samarbejde med 11 kommuner, og i alt blev 32 bagere kontrolleret.

null

Publiceret 30 May 2012 15:35