Politiets nye våben:

Bevæbnet med skruemaskiner

Nordsjællands Politi har taget sagen i egen hånd i kampen mod de mange nummerpladetyverier

I 2007 blev der på landsplan stjålet omkring 8.500 nummerplader. Det tal var i 2011 steget til 21.000.
En af de politikredse der er særlig hårdt ramt er Nordsjælland, som også ligger højt i statistikken over indbrud og benzintyverier, som er noget af det stjålne nummerplader kan benyttes til.
Politiet har den seneste tid opfordret borgerne til at skrue deres nummerplader ordenligt fast, så de ikke kan fjernes så hurtigt, som de kan, når de bare er klikket på fra autoforhandlerens side.
Men i weekenden gik Nordsjællands Politi endnu mere offensivt til værks.
I forbindelse med 125 års jubilæumsfesten i Lyngby bevæbnede ordensmagten sig med skruemaskiner, og tilbød borgere at hjælpe med at skrue deres nummerplader fast.
Tv-indslag: Politiet bevæbnet med skruemaskiner
Og hjælpen var populær, at man måtte tage et nummersystem i brug.
"Der var kø, allerede før vi startede, og der har været en del ventetid. Det siger mig, at der er mange, som gerne vil være med til at bekæmpe kriminalitet og gøre det mere trygt at være i Nordsjælland," siger chefpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, Flemming Drejer, til Lokalavisen.dk.
Nordsjællands politi skruede nummerplader fast på omkring 100 biler og udleverede skruer til endnu flere lørdag i Lyngby.
Allerede i morgen, grundlovsdag, gentages successen, når politiet står klar med skruemaskinerne på Teknisk Museum i Helsingør fra klokken 10-17.
Tv-indslag: Sådan sikres din nummerplade mod tyveri

Lyngbys borgmester Søren P. Rasmussen var en af de 100 borgere, som valgte af få politiet til at fastgøre nummerpladerne på sin bil lørdag. Foto: Jacob Damkjær Nielsen

Lyngbys borgmester Søren P. Rasmussen var en af de 100 borgere, som valgte af få politiet til at fastgøre nummerpladerne på sin bil lørdag. Foto: Jacob Damkjær Nielsen

null

Publiceret 04 June 2012 22:21