17-årige tvillinger fælder røver bevæbnet med Rambo-kniv

Ung kvinde på første arbejdsdag blev truet med 30 centimeter lang kniv

To brødre fra Kolding kan klappe hinanden på skuldrene efter en modig men velovervejet og kompetent indsats torsdag aften, hvor de overværede et røveri i Netto på Jernbanegade i Kolding. Kolding Politi tøver ikke med at give de 17-årige tvillinger hele æren for, at gerningsmanden i dag sidder bag tremmer.
- Det er udelukkende på grund af dem, at vi nu har en anholdt. Det er meget flot arbejde, og de gjorde det helt rigtige, konstaterer vicepolitikommissær Jesper Brian Jensen, Kolding Politi.
Ifølge politiet kom gerningsmanden, der er 18 år og fra Holsted, ind i Netto på Jernbanegade i Kolding torsdag aften klokken cirka 20.30. Han var maskeret, og i hånden havde han en 30 centimeter lang kniv, som Jesper Brian Jensen beskriver som et Rambo-lignende våben. Bag disken sad en 19-årig kvinde, der var på sin første arbejdsdag. Den maskerede røver truede hende til at udlevere blandt andet spiritus og cigaretter, som han kom i en taske, hvorefter han stak af.
Alt dette så de to 17-årige brødre. Den ene ringede med det samme til politiet, mens den anden stille og roligt listede efter gerningsmanden ned til banegården, hvor røveren satte sig ind i et sydgående tog. På grund af brødrenes snarrådighed kunne politiet uden de store vanskeligheder tilbageholde toget og anholde den 18-årige mand fra Holsted, der sad i en af vognene med både kniv, maske og tyvekoster på sig.
Gerningsmanden bliver fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Den 18-årige er ikke i forvejen kendt af politiet.

null

Publiceret 21 December 2012 11:03