Cigaret-bande tømte to supermarkeder for smøger

Af
Jesper Lundh

To gange i nat slog cigaret-tyve til mod supermarkeder i Nordsjælland. Politiet mener, at de samme gerningsmænd står bag begge indbrud.
Alarmen lød første gang kort efter klokken 2, da glasdøren til Kvickly i Værløse Bymidte blev brækket op. Fire mænd blev set på stedet, og efterfølgende konstaterede man, at der var stjålet cigaretter fra butikken.
"Vi havde hunde derude, og ud fra deres færden kan vi se, at gerningsmændene kun lige har været i butikken og ikke længere inde i forretningen," siger vicepolitikommissær Finn Duris fra Nordsjællands Politi.
Kun en times tid senere lød alarmen i Super Best på Jægersborg Allé i Gentofte, hvor en bagdør klokken 03.25 blev brækket op og et gitter til et cigaretlager skåret op med en vinkelsliber.
"Også her blev der stjålet cigaretter og tobaksvarer," siger Finn Duris.
Vidner så efterfølgende en mørk personbil med fire personer køre i høj fart ad Jægersborg Allé mod vest. Den ene person i bilen havde en pandelygte på.
"De kørte betragteligt hurtigere end man må," siger Finn Duris.
Kort efter så en politipatrulje flugtbilen, men på grund af en midterrabat tog det så lang tid at vende patruljevognen, at tyvene slap væk.
"Der er sandsynligvis en sammenhæng mellem de to tyverier," konkluderer vicepolitikommissæren.
Vidner til tyveriet i Værløse beskriver gerningsmændene som:
A mand, 180 centimeter høj iført sort hue, sort jakke, mørke sko. Han brugte et lyseblåt koben til at brække døren op.
B mand, 170-175 centimeter, iført sort røverhue, army-jakke, blå jeans, brune sko. Også han medbragte et lyseblåt koben.
C mand, iført røverhue, pandelygte, mørke sko og sort jakke North Face
D 170 centimeter, iført røverhue, sort jakke og mørke bukser, opholdt sig alene uden for butikken.

Publiceret 10 January 2013 15:46