Røverne kom ind ved at bryde dette vindue op. Alarmen gik i gang, og det har uden tvivl stresset dem. Foto: John Jessen Hansen

Røverne kom ind ved at bryde dette vindue op. Alarmen gik i gang, og det har uden tvivl stresset dem. Foto: John Jessen Hansen

Så brutale var røverne i Skævinge Superbrugs

Røverne, der slog til torsdag, truede med kniv og bagbandt en kvinde

Af
Tim Panduro

Den 52-årige kvindelige medarbejder, der torsdag ved seks-tiden var alene på arbejde, mens røvere slog til i Skævinge Superbrugs, fik en ganske hård medfart. Det fortæller uddeler i brugsen Brian Farsinsen.

Røvere kom ind ved at bryde et kældervindue op. Det udløste en alarm, og tilføjede uden tvivl en vis stress til de to røvere. Den 52-årige kvinde, der blot har været ansat i Superbrugsen i Skævinge i tre en halv måned, var selv lige mødt på arbejde. Hun var i gang med at klæde om, da alarmen gik, og hun kunne derfor ikke reagere omgående. Ifølge Brian Farsinsen troede hun da også først, at det blot var en kollega, der var mødt, og var kommet til at aktivere alarmen.

Den vildfarelse kom kvinden hurtigt ud af. Få øjeblikke efter at alarmen var gået, blev den ulåste dør til omklædningsrummet sparket op så eftertrykkeligt, at døren gik i stykker. Det første syn, der mødte kvinden, var ifølge Brian Farsinsen en arm med en køkkenkniv hævet højt i luften.
Den 52-årige blev beordret til at slå alarmen fra. Ordren faldt på gebrokkent engelsk, men da kvinden svarede på dansk, blev sproget skiftet til gebrokkent dansk fra den ene gerningsmand. Kvinden slog alarmen fra, men et forsøg på at få hende til at ringe til alarmselskabet for at give en sidste afmelding, mislykkedes.

Røverne krævede, at kvinden skulle skaffe dem adgang til pengeskabet i et baglokale, men kvinden forklarede, at hun og de øvrige medarbejdere ikke havde adgang til pengene. Derefter kastede røverne kvinden ned på omklædningsrummets betongulv, og herefter blev hendes arme bundet på ryggen med plasticstrips, mens hendes ben blev tapet sammen med gaffatape.

Ifølge Brian Farsinsen stjal røverne 200 kroner fra kvindens pung. Den ene 100-kroneseddel tabte de under flugten, som Brian Farsinsen mener skete, fordi en anden medarbejder dukkede op.

De to forsvandt sandsynligvis i en sølvgrå BMW af nyere dato, muligvis model 318 eller 320, der holdt parkeret i en indkørsel på den modsatte side af Hovedgaden. De to beskrives således:

A er 18-25 år gammel. Han er 170-75 centimeter høj og almindelig af bygning. Han havde trukket et tørklæde for munden og havde desuden en hættetrøje på med hætten trukket op over hovedet. Han var iført sort tøj. Han talte først gebrokkent engelsk til den kvindelige ansatte, og da hun svarede på dansk skiftede han til at tale gebrokkent dansk. Han var iført lyse kondisko. 
B er ligeledes 18-25 år gammel. Han er 175-80 centimeter høj og var ligeledes maskeret med tørklæde og hætte. Han bar sort tøj og mørke sko. Han talte perfekt dansk, men med et udenlandsk præg.

Ifølge Brian Farsinsen er den 52-årige kvinde ved godt mod trods den hårde medfart. Coop-kæden har tilbudt psykologhjælp til både kvinden og de øvrige medarbejdere.

Vidner og andre med kendskab til røveriet kan kontakte politiet på 1-1-4.

Publiceret 10 January 2013 16:00