Politiet oprettter nu en visitationszone i Gladsaxe, Herlev og Ballerup. Foto: Københavns Vestegns Politi

Politiet oprettter nu en visitationszone i Gladsaxe, Herlev og Ballerup. Foto: Københavns Vestegns Politi

Politiet opretter visitationszone i tre byer efter skuddrab

Politiet vil stoppe eventuelle hævnaktioner efter fredagens skuddrab i Høje Gladsaxe

Af
Martin Warming

Martin Warming

Københavns Vestegns Politi opretter nu en visitationszone i tre byer efter skuddrabet på en 19-årig mand i Høje Galdsaxe fredag aften.
Læs også: Drabsmænd kørte i stjålen bil fra Nordsjælland
Visitationszonen gælder for de tre byer Gladsaxe, Herlev og Ballerup frem til mandag den 28. januar klokken 16, oplyser politiet på sin hjemmeside lørdag eftermiddag.
"Vi vil sende et signal til borgerne om, at vi prøveer at passe på dem," siger Steen Lyth, der er politikommissær hos Københavns Vestegns Politi, til dr.dk.
Se kort over visitationszonerne her
Politiet vil både visiterer personer og biler, og visitationszonen oprettes som en præventiv foranstaltning for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.  
"Årsagen er, at der i de seneste dage er forøvet et drab og flere drabsforsøg med brug af skydevåben. I en visitationszone kan politiet stikprøvevist visitere personer, køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben. Formålet er at forebygge strafbare handlinger, så borgerne kan færdes frit og trygt i området," skriver Københavns Vestegns Politi på sin hjemmeside.

null

Publiceret 12 January 2013 17:57