Som beboer i Egedalsvænge er Suzan Daoud nabo til Holmegårdcentret i Kokkedal. Foto: Claus Beyer

Som beboer i Egedalsvænge er Suzan Daoud nabo til Holmegårdcentret i Kokkedal. Foto: Claus Beyer

Bekymring og delte meninger efter skuddramaet i Kokkedal

Tre lokale byrådsmedlemmer fra Kokkedal er ikke helt enige om, hvordan man kommer videre efter skudepisoden i Holmegårdscentret

Af
Af Claus Beyer og Niels Idskov

Suzan Daoud, der er bosiddende i Kokkedal og medlem af det kommunale byråd for partiet SF, er ligesom to andre Kokkedal-borgere og byrådsmedlemmer, Hossein Armandi fra Borgernes Stemme og Thomas Bak fra Venstre dybt bekymret over det seneste skuddrama i Holmegårdscentret i Kokkedal, samt i de andre byer, hvor alt tyder på, at der har deltaget unge fra lokalområdet. Suzan Daoud synes det er ærgerligt, at få unge skal ødelægge det for mange i Kokkedal, Men fastholder en overordnet positiv indfaldsvinkel.
”Fredensborg Kommune er en tryg kommune. Det skal den blive med at være. Der er rigtig mange beboere, som er glade for at bo i kommunen. Den tryghed og den positive udvikling i kommunen skal bibeholdes og styrkes.”
Der ser Suzan Daouds to bysbørn og byrådskolleger anderledes på sagen.
“Der er behov for modige politikere, der tør sige sandheden og gøre noget ved det. Der er ikke andet, der hjælper. Man kan smide nok så mange penge i projekter i området, men det ændrer intet. Der er tale om otte-ti familier i Egedalsvænge, der forpester området, og det har nu stået på i 20 år,” siger Hossein Armandi.

Konstant negativ omtale

Thomas Bak fra Venstre er af grundlæggende samme opfattelse:
“Det første jeg tænkte, da jeg hørte om skyderiet, var, åh-nej, nu igen. Dårlig og negativ omtale af Kokkedal endnu engang. Vi kender alle sammen eksemplerne, der dukker op med jævne mellemrum. Før dette her var det juletræs-sagen. Jeg er af den klare opfattelse, at der ikke er mere, der hjælper, så længe der er flertal i byrådet for en forfejlet tilgang til problematikken. Det nytter ikke at se dem, der står bag, som ofre. Det er en forfejlet tilgang. I alle andre lande end Danmark ville man sætte hårdt mod hårdt og sende folk af den slags i fængsel, mener Thomas Bak.
På den anden side i debatten står Suzan Daoud:
”Fredensborg Kommune gør rigtig meget for at forbedre forholdene i Kokkedal, og for at skabe mere tryghed i området. De seneste år er kriminaliteten blandt de unge faldet markant. Den tendens er jeg naturligvis glad for. Derfor vil jeg gerne anerkende det store og vigtige arbejde, der bliver gjort lokalt for at forebygge kriminaliteten,” siger Suzan Daoud, der dog også understreger, at den positive udvikling ikke må blive en sovepude.

En halv mio til øget tryghed

”Vi politikere i byrådet er stærkt optaget af, at den positive udvikling fortsætter. Vi er derfor glade for, at et flertal af partier i budgettet 2013-16 har afsat 500.000 kr. til at øge trygheden. Med de penge skal der satses på yderligere tiltag, der kan være med til at sikre den fortsatte positive udvikling,” siger Suzan Daoud.
Suzan Daoud fortæller også, at i partiet SF vil man arbejde videre på at forstærke de forebyggende indsatser, der allerede har på det område.
”Det er samarbejdet mellem skole og politiet, SSP, opsøgende gademedarbejdere, job- og uddannelsestilbud, helhedsplanerne samt sports- og fritidsaktiviteter for børn og unge, herunder de frivillige foreninger og sportsforeninger,” fortæller Suzan Daoud.

Publiceret 20 January 2013 12:34