Skoleleder Jens Jørgen Christensen, Petersmindeskolen.

Skoleleder Jens Jørgen Christensen, Petersmindeskolen.

Piger satte ild til teatersal

Teatersal på skole i Vejle er ubrugelig efter piger "kom til" at starte brand

Teatersalen på Petersmindeskolen i Vejle har fået ødelagt gulvet og er blevet sodskadet, så salen er helt ubrugelig. Det fortæller skoleleder Jens Jørgen Christensen.
Årsagen til ødelæggelserne er en brand, der ifølge skolelederens oplysninger blev startet lørdag aften omkring klokken 22 af to teenagepiger, der ikke går på skolen.
De opholdt sig i skolegården og skulle på toilet. De prøvede derfor at se, om der var nogle åbne døre ind til skolen, og det var der uheldigvis, fortæller skolelederen.
En branddør til skolens teatersal var åben, og pigerne gik ind ad den og fandt et toilet. Inde i teatersalen fandt de efter sigende en lighter og kom til at tænde ild til at gardin. Pigerne forsøgte uden held at slukke ilden, så de stak af og løb hjem.

Mor frittede datter

En af pigernes mor fandt ud af, at der var noget galt, og kørte ud på natten op til skolen på Uhrhøj i Vejle for at se, om der var noget galt.
Det viste sig, at teatersalen var fyldt med røg, så moren tilkaldte brandvæsenet. Heldigvis havde ilden kun spredt sig under parketgulvet - formentlig fordi ilden ikke havde fået ilt.
"Det inderste glas i en termorude er sprunget, men heldigvis ikke det yderste. Det er rent held, for hvis der var kommet ilt udefra, kunne det være gået meget værre," siger skoleleder Jens Jørgen Christensen, Petersmindeskolen.
Nu gik det "kun" så galt, at hele gulvet er blevet brækket op, og salen er sod- og røgskadet. Så skolen må finde et andet sted at holde dimissionsfest, der skulle være afholdt i teatersalen, fortæller skolelederen. Det bliver formentlig i gymnastiksalen.
Det har ikke været muligt at få fat i Vejle Lokalpoliti for at høre om branden.

Publiceret 24 June 2013 15:16