Billedet her er fra bunken af våben, som blev indsamlet af Nordsjællands Politi ved frit lejde aktionen i 2009. Foto: Martin Warming

Billedet her er fra bunken af våben, som blev indsamlet af Nordsjællands Politi ved frit lejde aktionen i 2009. Foto: Martin Warming

Frit lejde:

Indsamlede våben kan udstyre en mindre hær

I en måned har det været muligt for danskerne straffrit at indlevere ulovlige våben til den lokale politistation. Sidste gang politiet havde en landsdækkende frit lejde aktion var i 2009. Her blev der i alt fjernet 9.589 våben m.m. fra gaderne.
Men det ser ud til at danskerne stadigvæk har en del liggende gemt væk i skuffer og skabe, og tallet fra 2009 kan muligvis blive slået.
Gense tv-indslag fra frit lejde 2009: KLIK HER
Således viser en foreløbig opgørelse, at alene Nordsjællands Politi har modtaget over 1.000 skydevåben, flere hundrede stikvåben og mange tons ammunition. Nok til at udstyre en mindre hær.
"Vi er meget tilfredse med, at der er blevet indleveret så meget, da hvert enkelt våben vi har fået, jo ikke kan gøre skade på gaden," siger pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk.
Politiets frit lejde aktion sluttede den 1. juli, og nu har de 12 politikredse inklusiv Grønland og Færøerne fire uger til at indberette deres "fangst" til Rigspolitiet, som så sidst i juli vil komme med en samlet udmelding om, hvor mange våben der er fjernet fra de danske gader.

null

Publiceret 03 July 2013 12:29