Kvinde indlagt efter lynnedslag:

Flammerne stod ud af stikkontakterne

En villa på Arresøvænget i Frederiksværk blev ramt af en fuldtræffer af et kraftigt lyn lørdag klokken 17:10. Husets elkontakter, lampeudtag og elektronik blev smadret, men huset brød heldigvis ikke i brand ved nedslaget.
Indsatsleder Ole Hermansen fra Frederikssund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab fortæller til BT, at familien, bestående af mor, far og et barn, sad og så tv, da lynet slog ned. Lynet fik alle stikkontakterne i stuen til at springe ud af væggene, og at der stod stikflammer ud af stikkontakterne.
Se tv-klip her: KLIK
Se flere fotos og video på localeyes.dk
Moderen, der sad nær en af stikkontakterne, havde åbenbart været så tæt på, så hun følte, at hun havde fået strøm igennem sig. Hun blev derfor kørt på hospitalet til observation i 24 timer.
Brandvæsenets indsatslederen mener, at lynet et blevet tiltrukket af en elektronikboks, som var placeret på taget af huset, under tagstenene, som også blev godt smadret.
"Oppe under deres tegltag sidder der sidder en elektronikboks, der styrer deres udendørs lys, og det er åbenbart den, lynet har slået ned i og så forplantet sig ned igennem det ledningsnettet," siger han til BT.

Publiceret 11 August 2013 12:53