Tre 22-årige reddet i land:

Ville svømme til Sverige

En bekymret kammerat slog lørdag klokken 14:50 alarm til Nordsjællands Politi, fordi vedkommendes tre venner var gået i vandet ved Nordhavnen nord for Kronborg i Helsingør for at svømme over Øresund til Helsingborg i Sverige. Det syntes kammeraten var en rigtig dårlig idé, da de tre hverken havde redningsveste på eller følgebåd med sig, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Rasmussen.
Nordsjællands Politi tog kontakt til Søværnets Operative Kommando og Brand og Redning, som gjorde klar til en redningsaktion.
De tre 22-årige mænd, som er fra Nørrebro og Frederiksberg, var nået cirka 300 meter ud, da de selv valgte at droppe de dristige rejseplaner. De to blev bjerget af private sejlere mens den sidste selv formåede at svømme tilbage til land. Ingen af dem var kommet noget til, og redningsaktionen blev derfor afblæst igen klokken 15:31.
"Der er cirka 4 kilometer fra Helsingør til Helsingborg, men man kan opleve en voldsom strøm i Øresund, ligesom færgetrafikken også kan udgøre en stor fare," advarer Henrik Rasmussen, som er vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi.

Publiceret 11 August 2013 11:50