Kendt præst dømt for ulovlige skydevåben

Af
Jesper Lundh

Den markante præst Inge-Lise Wagner skal betale en bøde på 2000 kroner for to ulovlige geværer, som politiet fandt for næsten to år siden under en ransagning på Ågården i Vejby i Nordsjælland.
Inge-Lise Wagner var tiltalt for at besidde syv våben - tre sabler, en kårde og tre geværer. Retten i Helsingør valgte imidlertid at frikende præsten for de fire stikvåben og det ene gevær.
Til gengæld blev hun dømt for de sidste to geværer. Det ene gevær er Inge-Lise Wagners eget - det blev fundet i en mose for mange år siden og er medtaget af rust. Det andet tilhørte moren.
Moren, som også boede på Ågården, døde ni måneder inden ransagningen, og Inge-Lise Wagner og hendes bror Kurt Wagner havde endnu ikke ryddet op i morens ejendele. Selv om geværet kun havde tilhørt moren blev Inge-Lise Wagner altså dømt for morens gevær.
Inge-Lise Wagners advokat Tove Christensen er alligevel yderst tilfreds med dommen.
"Det er nådigt sluppet, det kunne være gået meget værre," siger Tove Christensen til Lokalavisen.dk.
Hun har endnu ikke haft mulighed for at drøfte dommen med sin klient, og det er derfor ikke afgjort om sagen bliver anket.
Sagen startede, da Inge-Lise Wagner i oktober 2011 dræbte naboens to hunde, da de angreb præstens katte inde på Ågårdens område. Det var langt fra første gang hundene var på togt inde på Ågården, så Inge-Lise Wagner greb et luftgevær og tog sagen i egen hånd.
Umiddelbart sigtede politiet hende for dyremishandling, hærværk og overtrædelse af lovbekendtgørelse om mark- og vejfred. De sigtelser blev dog frafaldet i foråret, så præsten kun blev tiltalt for overtrædelse af våbenloven.
Inge-Lise Wagner, som også er kendt som cirkuspræsten og motorcykelpræsten, har tidligere kaldt sagen for sanseløst hysteri og spild af skatteborgernes penge.

null

Publiceret 28 August 2013 11:02