Synsmand idømt fængsel:

Svindlede med 85 biler

En synsmand har misbrugt sin stilling til at synsgodkende 85 biler uden at syne dem. Han udfyldte blot synsrapporterne

Af
Jesper Lundh

Uden så meget som et kigge på bilerne godkendte en 36-årig uddannet og teknisk ansvarlig synsmand 85 biler, der skulle til bilsyn.
I går blev han frakendt retten til at udøve synsvirksomhed i tre år. Han blev desuden idømt seks måneders betinget fængsel med to års prøvetid for at have misbrugt sin stilling som synsmand til at udfærdige de 85 urigtige synsrapporter. Det bestemte Retten i Glostrup.
Som synsmand foretog han aldrig et egentlig syn af bilerne. Han indsendte blot urigtige oplysninger fra synsvirksomheden til Trafikstyrelsen, så bilerne på papiret var godkendte.
Det opdagede de to synsvirksomheder, hvor han havde arbejdet. De indberettede det til Trafikstyrelsen, som derefter politianmeldte sagen til Københavns Vestegns Politi.
Efterforskningen afslørede, at synsmanden havde misbrugt sin særlige stilling over fire måneder i 2010. Her var han sygemeldt fra en synsvirksomhed men arbejdede samtidig videre i en anden, oplyser Københavns Vestegns Politi.
"Retten lagde vægt på, at der var tale om mange biler, at det var systematisk og sket over en længere periode," siger anklager Lars Lindkær Jensen.
Han blev desuden dømt for at besidde en rusten, uvirksom pistol og en mængde dopingmidler fundet på hans bopæl under efterforskningen. Han er ikke tidligere dømt, erkendte sig delvis skyldig og modtog dommen.

Publiceret 30 August 2013 14:38