Indbrudstyv skød politihund:

Stor politijagt på pistolmand

En mistænkt indbrudstyv skød lørdag aften en politihund i Hvidovre

Af
Jesper Lundh

En desperat indbrudstyv på flugt valgte lørdag aften at skyde mod en betjent og hans hund. Betjenten besvarede ilden, hunden blev ramt. Lige nu jages gerningsmanden intensivt, oplyser politiet.
Skuddramaet startede, da Københavns Vestegns Politi lidt før midnat fik en anmeldelse om et igangværende indbrud på Catherine Boothsvej i Hvidovre. En indbrudstyv var ved at stikke af og blev jagtet af borgere.
Flere politipatruljer deltog i eftersøgningen - blandt andet en tjenestehundepatrulje.
Kort efter meldte en hundefører, at gerningsmanden havde skudt hans tjenestehund og at tyven netop havde truet hundeføreren med et skydevåben. Hundeføreren skød mod gerningsmanden, som flygtede fra stedet. Tjenestehunden blev hurtigt bragt til behandling og er natten til søndag meldt uden for livsfare.
Det er uvist om gerningsmanden blev ramt af skuddene, men han eftersøges intensivt, oplyser politiet.
Han beskrives som mand, 170-180 cm høj med sort kort hår. Han var iført en karrygul jakke, posede bukser, gummisko og en armygrøn kasket.
Ser du gerningsmanden, skal du ikke kontakte ham, men straks ringe Alarm 112, advarer politiet. Øvrige oplysninger modtages af politiet på 4386 1448.
Politiklagemyndighed er underrettet
Når en politimand afgiver skud, skal politiet som standardprocedure underrette Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Dette er sket, og DUP har nu overtaget efterforskningen af skyderiet.

Publiceret 01 September 2013 11:51