Arkivfoto

Arkivfoto

23 småbrande i Nordsjælland

Trods travlhed hos brandvæsenet var nytårsaften stille og rolig

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

23 mindre brande, heraf 20 brande i containere, i tidsrummet fra klokken 19 den 31. december til klokken 07 den 1. januar - det lyder af meget, men faktisk var nytårsaften ret fredelig i Nordsjælland.
"Efter en normal fredag eller lørdag aften fylder den printede døgnrapport 120-130 sider, men døgnrapporten for nytårsdøgnet fylder kun 55 sider, så det har været en stille aften og nat," fortæller Henrik Suhr, pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, til Lokalavisen.dk.
"Især i Helsingørområdet har der været en del uro, men vi har ikke haft problemer med at følge med. Man kan ikke sige, at det har været det fredeligste nytår i mands minde, men der var tale om mindre sager, selv om brandvæsenet har haft travlt," fortsætter Henrik Suhr.
I Helsingør var der mange mennesker i bymidten, og det gav lidt gnidninger og optræk til ballade i løbet af natten, ligesom en fuld svensker blev anholdt for hærværk, da han smadrede ruder ved færgeterminnalen. Spejderhuset ved Flynderupgård stod i flammer ved 20-tiden, og hele den nordvestlige længe udbrændte. En brandmand faldt igennem gulvet og to meter ned, men han kom ikke alvorligt til skade.
I Hillerød var det ved torvet og Slotsgade, at der blev festet udendørs, og her måtte en hundepatrulje i aktion for at standse et større slagsmål. Højtråbende og berusede unge brød sig ikke om politiets indgriben, og en 22-årig mand blev anholdt for at spytte en betjent i hovedet, mens en anden ung mand blev bidt i låret af en politihund, oplyser Nordsjællands Politi.
 

Publiceret 01 January 2014 13:43