Direktør snød med moms og skat for 1,7 millioner

En firmaejer blev i går idømt et års fængsel for grov momssvig og skatteunddragelse. Ifølge tiltalen afregnede den 53-årig direktør fra Taastrup ikke moms og skat for sit vikarbureau i to år – svarende til ca. 1,7 millioner kroner. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.
Ud over at skylde SKAT de mange penge, idømte Glostrup Ret ham en bøde på yderligere 1,7 millioner kroner. Desuden fik han et års fængsel, heraf seks måneder betinget pga. dårligt helbred.
Han nægter at have svindlet den danske stat for moms og skat og forklarede, at vikarerne var ansat i et svensk firma.
Men selvom kunderne fik regninger med svensk firmalogo, skulle de afregne til en dansk bankkonto. Fra den indbetalte direktøren hverken moms til den danske stat for det udførte arbejde eller tilbageholdt A-skat for løn til vikarerne.
Retten lagde til grund, at direktøren havde konstrueret fakturaerne med det svenske firmalogo til formålet.
"Det er en grov sag, hvor de svenske fakturaer skulle sløre over virkeligheden – nemlig at omsætningen reelt stammede fra hans danske virksomhed," siger specialanklager Helene Yde Herborg, Københavns Vestegns Politi.
Over to år løb det op i ca. 1 million kroner i moms og ca. 0,7 millioner kroner i A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, viser politiets beregninger. Sagen, der kom i myndighedernes søgelys efter et kontrolbesøg af SKAT, er efterforsket af afdelingen for Økonomisk Kriminalitet.
Den førhen ustraffede direktør ankede dommen med det samme.

Publiceret 23 January 2014 13:48