Se Danmarks sexkort:

Bor du i den mest sexede by?

Et nyt sexbarometer er baseret på data fra mere end 100.000 salgsordrer, og tallene er nået ved at dividere omsætningen for hver af landets postnumre med antallet af indbyggere i området og sammenligne det med landsgennemsnittet

Er sexlegetøj mere udbredt nogle steder i landet end andre? Det spørgsmål har online sexshoppen Sinful.dk undersøgt.
Resultatet er overraskende. For ja, der er kæmpe forskel på, hvor eksperimenterende danskere er i de forskellige byer, og nogle af byerne på top 10 vil helt sikkert overraske mange. Eksempelvis Skævinge, Måløv, Jordrup, Rynkeby, og Ugerløse, syd for Holbæk, som er landets ubestridt mest sexlegetøjs-købende by. Her ejer borgerne 2,12 gange så meget sexlegetøj som gennemsnittet af den danske befolkning.
"Selvom undersøgelsen viser, at udbredelsen af sexlegetøj generelt er større nær byer som Aarhus, Aalborg og København, og at der er deciderede "tørke-steder" i Syddanmark og ved vestkysten, så bekræfter tallene heldigvis også, at det ikke kun er folk fra storbyerne, som køber sexlegetøj," siger medejer af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, til Lokalavisen.dk.
Gense tv-indslag fra Sex- og erotikmessen i Brøndby Hallen: KLIK HER

En naturlig forklaring

Selvom top 10 rummer på overraskelser, så hører der dog naturlige forklaringer med til nogle af dem.
"Rømø ligger på andenpladsen, og det tror vi er fordi, at det er en ferieø med mange sommerhuse. Salget af sexlegetøj stiger nemlig i ferieperioderne, og vi tror, at mange får leveret forsendelserne i sommerhuset," siger Mathilde Mackowski, som også har en god forklaring på, hvorfor den lille by Almind ved Kolding har sneget sig ind på fjerdepladsen på listen.
"Det jyske trekantsområde er hjemsted for en af Danmarks mest populære swingerklubber, Tucan Swinger & Wellness Club, og den ligger netop i den lille by Almind, hvilket må være forklaringen," siger hun.

Hvad er der i pakkerne?

"Det danskerne er allermest vilde med, er par-produkter - altså legetøj man kan være sammen om at bruge som par. Det kan for eksempel være vores populære vibrator We-Vibe, glidecreme og blide bondage ting såsom blind folds og den slags," fortæller Mathilde Mackowski til Lokalavisen.dk.
Gense tv-indslaget: Depressiv kvindelig ingeniør opfandt sexlegetøj
Se Sinful.dks interaktive sexkort over Danmark: KLIK HER. Kortet er en slags ‘heat map', hvor byerne er farvelagt efter, hvor meget sexlegetøj indbyggerne køber i forhold til landsgennemsnittet. Jo mørkere rød en by er, jo mere sexet er den.

Publiceret 30 April 2014 13:50