Hammeren faldt hårdt:

14 års fængsel og udvisning for indsmugling af narko

En 41-årig hollandsk mand mærkede torsdag, hvordan Danmark har indført skærpede narkodomme. 14 år i fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandigt var, hvad Retten i Sønderborg takserede hans indsmugling af cirka 27 kilo amfetamin, cirka 200 gram amfetamin og cirka et kilo MDMA (ecstasy) til.
Manden havde indsmuglet den store mængde narko i et skjult rum under gulvet i sin bil, som kunne åbnes ved hjælp af en fjernbetjent lem.
Syd- og Sønderjyllands Politi standsede bilen den 20. februar 2014 på Frøslev Motorvejen i Padborg, hvor de udførte en rutinekontrol, men de rutinerede betjente fattede straks mistanke om, at noget var galt, og de foretog derfor ransagning af bilen. Efter at have ransaget bilen, blandt andet med narkohunde, fandt de frem til det skjulte rum under gulvet, og den meget store mængde narko.
"Det er en meget stor mængde narkotika, og på gadeplan med gennemsnitsstyrke, så svarer det til små 100 kilo narkotika med en gadeplansværdi i omegnen af 13 millioner kroner. Det er rigtig godt, at Syd- og Sønderjyllands Politi opsnappede denne store mængde narkotika, sådan den ikke kommer i omsætning i vores samfund – det kan vi alle være godt tilfredse med," siger anklagerfuldmægtig Sune Løvtrup fra anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi.
Den 41-årige hollænder har været varetægtsfængslet siden anholdelsen den 20. februar 2014. Han har udbedt sig betænkningstid i forhold til anke af dommen og blev varetægtsfængslet efter retsmødet.

Publiceret 01 August 2014 05:00