VIDEO:

Derfor hader bilister cykelryttere

En lang hale af biler snor sig efter en gruppe cykelryttere på træningstur. Bilerne er ikke følgebiler med ekstra cykelhjul og drikkedunke. Nej, i dem sidder almindelige og meget ophidsede bilister, som bare gerne vil overhale rytterne.
Et videoklip fra en bilist i Nordsjælland viser tydeligt, hvordan mange oplever at ligge bag "træningsgrupperne". I klippet, som er filmet ud af forruden, ses en flok cykelryttere, som nærmest blokerer vejbanen, så flere biler må snegle sig efter dem på en strækning over fem kilometer fra Nakkehoved Strandvej i Gilleleje til Villingerødvej i Dronningmølle.
Se videoklippet: KLIK HER
Se flere videoer på localeyes.dk.
"Cykelryttere kan ikke forstå, hvorfor bilister bliver sure af at køre bag dem - her kan de se hvorfor. Fartgrænsen er henholdsvis 60 og 50 kilometer i timen på strækningen, og derfor er det virkelig irriterende at skulle snegle sig af sted med 35 kilometer i timen uden at kunne overhale over så lang en strækning," siger bilisten til Lokalavisen.dk.

Loven

Situationen er velkendt på de små landeveje i sommerhalvåret, og ifølge færdselsloven bør cykelrytterne tage bedre hensyn til bagfrakommende bilister, som gerne vil overhale. Paragraf 49 stk. 1 siger nemlig:
"Cykel må ikke føres ved siden af andet køretøj. Hvor der er tilstrækkelig plads hertil, må to cyklister dog køre ved siden af hinanden, hvis dette kan ske uden fare eller unødig ulempe. Gives der signal til overhaling, må cyklister ikke køre ved siden af hinanden, medmindre færdselsforholdene tillader eller nødvendiggør dette."

Livsfarligt

Hensynet går begge veje. For bilisterne skal naturligvis også passe ekstra godt på de mange cyklister, som kører blandt dem for tiden.
At det kan være livsfarligt at blande sig med bilisterne på de danske landeveje, så man blandt andet i den tragiske ulykke, som ramte den 32-årige cykelrytter, Louise Kristina Elmskov Hansen, en september-lørdag i 2012. Den talentfulde danske rytter afgik ved døden efter et sammenstød med en bil på Hesselvej i Ganløse.

null

Publiceret 01 August 2014 12:03