At aflæse koden på betalingskortet er desværre ikke altid lige besværligt. Men gør det besværligt, for man ved ikke, hvem der står i køen bagved. Foto: Mostphotos

At aflæse koden på betalingskortet er desværre ikke altid lige besværligt. Men gør det besværligt, for man ved ikke, hvem der står i køen bagved. Foto: Mostphotos

Tricktyven var en ældre dame i køen

Pas på med betalingskortet, når du står i køen. Der er tricktyve på spil i Fredericia og Vejle

Af
Jørgen Flindt

Når man skal trykke koden ind på betalingskortautomaten i køen i et supermarked, ved hæveautomaten eller andre steder. Så pas på med at gøre det tydeligt for den i køen bagved. For der er tricktyve derude i Trekantområdet. Og de har succes.
Det var en helt almindelig tirsdag for et par uger siden, at en tur i Føtex ved havnen i Vejle blev til en noget sur oplevelse for en kvinde, for hun fik ribbet 8500 kroner fra dankortet. Og det gik stærkt.
Kvinden stod i køen i Føtex, og hun lagde mærke til, at der bag hende stod en ældre kvinde, der så lidt underlig ud. Men kvinden tænkte ikke videre over det. Kvinden betalte for sine varer med dankort og gik ud til bilen.
Og der kunne historien være endt, men henne ved bilen blev kvinden opsøgt af en mand, der viftede med et landkort og på tysk spurgte efter vejen til København. Kvinden satte sit fokus på at forklare det for manden, men pludselig fik han et telefonopkald og gik væk. Han mistede interessen for sit foretagende.
Kvinden vendte derfor tilbage til sit eget fokus med bil og indkøbsposer, men skaden var sket.
Hendes Dankort var stjålet, hvordan er uvist. Og koden var med høj sansynlighed blevet set af den ældre dame i køen. Selvom der var tale om minutter, inden kortet blev spærret, var det for sent. Der var hævet 8500 kroner.
Dagen efter var der så tricktyve på spil i Fredericia, nærmere bestemt Erritsø, hvor en ældre kvinde udenfor SuperBrugsen blev kontaktet af en udenlandsk mand, der spurgte kvinden om noget. I forvirringen lykkedes det tyven, måske tyvene, at stjæle hendes Dankort. Forinden var koden blevet aflæst ved kassen.

Afskærm koden

Tricktyve kan slå til hvor som helst. Og endda være nogen, man ikke forventer. Kvinden der aflæste koden i køen i Føtex i Vejle, var en kvinde på 70 til 75 år. Så alder er ingen hindring for en tricktyv.
“Det er en form for tricktyveri, vi desværre møder hele året rundt. Og jeg vil gerne opfordre alle til at tænke sig om, når de betaler med kort. Danskerne er et høfligt folkefærd, så man siger måske ikke noget til den i køen bagved. Men hvis den i køen bagved står for nær, så bed vedkommende at trække sig tilbage,” forklarer Frede Nissen, der er vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.
Man skal også huske at skærme med hånden. Gør det ganske enkelt til en vane, at hver gang koden skal trykkes ind, skærmer man med den anden hånd.
“Man skal ikke være paranoid, men man skal generelt passe på. Sørg for at man ikke kan aflure koden,” lyder rådet fra Frede Nissen.


Gode råd
Beskyt din pinkode, når du taster ind
Bed andre om at holde afstand
Lad dig ikke stresse i betalingssituationen
Tag dig god tid til at beskytte din pinkode, når du taster ind
Bliver du alligevel udsat for tricktyveri, skal du spærre dit betalingskort og straks ringe til politiet

Der har i den seneste tid været masser af tricktyverier i Vejle og Fredericia, hvor der bliver hævet mange tusinde kroner på ofrenes dankort.

Der har i den seneste tid været masser af tricktyverier i Vejle og Fredericia, hvor der bliver hævet mange tusinde kroner på ofrenes dankort.

Publiceret 03 August 2014 11:45