Syrer anholdt og sigtet for menneskesmugling

48-årig mand, bosat i Rom, fremstilles i dag i grundlovsforhør. På sig havde han 5.000 euro. På banegården efterlod han fem syrere.

Af
Af Jens Brarup

Kolding Politi har i weekenden oplevet et regulært stormløb af mennesker, som ønskede at søge asyl. En 48-årig syrisk statsborger, bosat i Rom, er anholdt og fremstilles i grundlovforhør i dag, sigtet for menneskesmugling.
Han har over for politiet indrømmet, at han fik betaling af en kammerat for at tage fem syrere med i sin bil, da han fra Rom skulle på familiebesøg i Hamborg. På sig havde han cirka 5.000 euro. Politiet har mistanke om, at det er hans betaling for at forlænge sin tur til Danmark og Kolding og aflevere sin last. 
De fem syriske statsborgere blev søndag morgen sat af ved banegården. Meningen var, at de med tog skulle videre til Sverige.
I stedet blev de sat på et tog med destination Sandholmlejren. "Det er fast procedure", fortæller politikommissær Poul Steffensen, Kolding Politi.
De fem syrere var blot kulminationen på en weekend med flere udlændinge, som ønskede at søge asyl i Danmark.
Fredag kl. 21.20 blev Kolding Politi opsøgt af fire syrere, en 28-årig kvinde, to tvillingedrenge på 18 år og en ung kvinde, ligeledes på 18 år, som ønskede at søge asyl. De blev alle, uledsaget, sat på et tog til Sandholmlejren ved Blovstrød i Nordsjælland.
Klokken 01.00 natten til søndag kom en makedonsk familie bestående af far, mor og tre børn ind på Shell-tanken på Vejlevej i Kolding og fortalte, at de ønskede at søge asyl. Politiet blev tilkaldt. Også de blev sendt med et tog til Sandholmlejren.
"Vi har en begrundet mistanke om, at der er menneskesmuglerrute fra Italien til Danmark, Sverige og Norge. Vi har tidligere modtaget syrere på banegården. De har været velforberedte. Vidste endda, hvilken busrute de skulle tage fra banegården til politigården", fortæller politikommissær Poul Steffensen.
Han oplever efterhånden flere gange ugentligt, at Kolding Politi modtager flygtninge, som ønsker asyl. 
 
 

null

Publiceret 18 August 2014 09:30