Det kan være livsfarligt for ansatte på genbrugspladserne, hvis der bliver efterladt uaffyret fyrværkeri, såsom krysantemumbomber, i genbrugscontainerne.

Det kan være livsfarligt for ansatte på genbrugspladserne, hvis der bliver efterladt uaffyret fyrværkeri, såsom krysantemumbomber, i genbrugscontainerne.

Politiet advarer:

Fyrværkeri må IKKE køres på genbrugspladsen

I en række tilfælde er krysantemumbomber de seneste dage blevet fundet henkastet i det fri. Lørdag formiddag fandt en kvinde, der var ude at gå en tur, to krysantemumbomber på stranden ved Hals i Nordjylland og ved middagstid lørdag ringede en medarbejder fra en genbrugsstation i Herning til Midt- og Vestjyllands Politi og fortalte, at en ukendt person havde indleveret en krysantemumbombe, som forsvarets bomberydere, EOD, nu er tilkaldt for at fjerne.
På den baggrund advarer Rigspolitiet nu borgere, som er kommet i besiddelse af farligt og ulovligt fyrværkeri. De rådes til at kontakte politiet:
"Så kan vi sende professionelle folk ud for at fjerne det. Det er kujonagtigt og livsfarligt, hvis man blot smider det i naturen, hvor børn kan finde det ved et tilfælde. I mange tilfælde blive det endnu mere ustabilt, når det bliver vådt," siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.
"Det er også ekstremt farligt at skaffe sig af med fyrværkeriet på den lokale genbrugsplads. Dels skal man ikke begynde at køre rundt med krysantemumbomber i sin bil, og dels udsætter man de ansatte på pladsen for livsfare, hvis man bare afleverer tingene der," siger Allan Nyring.
Rigspolitiet følger nøje situationen. Men aktuelt er der ikke planer om at give frit lejde til folk, der fortryder at have købt farligt ulovligt fyrværkeri.
"Det er kun i ekstraordinære situationer, at man kan sætte lovgivningen ud af kraft og gøre det straffrit at begå noget. Vi ser jo desværre hvert år, at folk stik imod alle advarsler anskaffer sig det farlige ulovlige nytårsskyts. Vi ønsker ikke at opfordre endnu flere til at gøre det, fordi de tror, at de risikofrit kan komme af med det igen, hvis de fortryder," siger Allan Nyring.

null

Publiceret 03 January 2015 13:46